Diskuse

Manuál.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

16. 9. 2010 0:26
karma a dotaz

Prosím. nevíte kde se dá ten manuál sehnat? Potřeboval bych to na úřadě podmazat a chtěl bych vědět jak konkrétně se podplácet nemá.

Takže bych ocenil ceník, kolik přesně se za jednotlivé úkony nemá úředník uplácet, popřípadě že se peníze nemají dávat diskrétně v obálce, nebo zda se nemají posílat na účet, popřípadě zda není vhodnější nezaložit účet ve Švýcarsku.

A v poslední řadě mi není jasný význam onoho oznamování korupce. Zda tím poskytuji onomu zkorumpovanému úředníkovi reklamu (jste-li spokojeni, řekněte to i ostatním, kteří chtějí také uplácet)., nebo naopak je to forma reklamace , tedy když mi úředník za úplatek neposkytne patřičnou protislužbu. Možná by se hodilo místo prostého oznamování zkorumpovaných úředníků, zavést jejich hodnocení, buď hlasováním na webu nebo pomocí prémiových SMS. Ti nejoblíbenější by pak byli automaticky přesunuti na vyšší funkci, kde by mohli movití občané více využít jejich talent...

0 0
možnosti

Dr No

16. 9. 2010 0:13
V naší zemi není ani tak problémem korupce,

jako spíš přímo krádeže. Třeba u takových Pandurů to nebylo tak, že by v soutěži o dodávku POTŘEBNÝCH strojů pro naši armádu vyhrál ten dodavatel, který někomu nabídl dostatečný úplatek. Skutečnost byla taková, že se někdo za náš stát DOMLUVIL s konkrétní firmou na dodávce ZCELA ZBYTEČNÝCH krámů s tím, že našemu státu bude účtovat desetinásobek jejich skutečné ceny a pak si tento rozdíl (po zaplacení daně Rakouskému státu) nacpali patřiční chytráci do kapes. Škoda, která vznikla našemu státu, se rovná celé ceně, kterou za to erár zaplatil. ...

0 0
možnosti
M

milanalois

15. 9. 2010 22:14
To je jako jiný ministerský manuál

"jak mají hloupí učitelé odhalit chytré žáky" a "jak odbourat svůj stud před studenty podáváním ruky ve šprcce".

0 0
možnosti
G

Gašpo

15. 9. 2010 21:33
Dosť dobré

;-DR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik