Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kocourek-černý

3. 2. 2011 8:38
Soukromné penzijní

fondy nesmí býti povinné, ale stát je může podporovat a to nepřímo tím že kdo si bude dobrovolně spořit na důchod tak může část (podle zákona)  příspěvku odečísti z daní. Důležité je však že neprodá svůj podíl na fondu před dovršením důchodového věku. Když svůj podíl prodá dříve tak musí státu vrátit ten příspěvek kterým byl státem dotován daňovou úlevou. Takto funguje například tzv. Riesteruv důchoch, který je sice státem řízený a v rukou banky. Stát má ovšem kontrolní úkol tento fond kontrolovat a také mají banky omezené možnosti s tímto fondem operovat na trhu. Nevím ovšem proč se toto takovým způsobem nedělá v ČR. Také povinnost důchodového pojištění pro podnikatele hloupost. Důchodové pojištění pro podnikatele je též nepřímo dotované státem ulevami v daních pro tyto osoby, které si zajištuji své staří. Toto považuji za správný model.

0 0
možnosti

DaM

3. 2. 2011 7:32
Neni nad to, ...

... kdyz tematu naprosto neznaly zacne dane tema resit, nadavat na nej, hledat na nem chyby a na zaklade svych mylnych domnenek ho odsuzovat. Ale to slo socanum a jejich soukmenovcum vzdycky dobre, na rozdil od vsech ostatnich veci. Reformy jsou potreba jako sul, zejmena ta duchodova. S tim uz se holt budete muset smirit.

0 0
možnosti

jsemj

2. 2. 2011 23:35
Souhlasím

R^

0 0
možnosti

defunkeehomosapien

2. 2. 2011 22:57
zapšklý socan opět dští...

 je mi dvacet let. Jsem vysokoškolák. Z Vašeho neobvykle ubohého článku doslova ,,vysí" neznalosti. Jste technického vzdělání. Proč se (nechci užít to slovo) do něčeho, když jste takový demagog? Přesně jako JYRKA Paroubku. A pro vaši informaci... Jan Hus byl pouze kazatelem. Neubírám mu na velikosti.. ale měl byste si doplnit pojmy reforma a reforma církve... zdá se že jedno Vám uniká a do druhého byste neměl co kecat.       S uctivou poklonouR^

0 0
možnosti

certik_bertik

2. 2. 2011 23:12
Re: zapšklý socan opět dští...

co to s tím má společného jestli je či není vysokoškolák?

0 0
možnosti

slavex

2. 2. 2011 22:18
No . . . . . . . . . . . ? ! ? !

No comment,Vrána zase pod obraz !

0 0
možnosti

Dědek Plesnivák

2. 2. 2011 21:57
škoda, že neumíte česky

Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik