Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slepý.Masér

29. 11. 2010 20:35
blah

Váš názor na zhoubný vliv západní kultury na mozek mládeže, je zastaralý a dávno vyvrácený... To co se stalo v Ostravě je tragédie, ale jedná se o selhání jedince. Miliony dětí hraí brutální hry, koukají na akční filmy  a horory, berou drogy, chodí do klubů... A bodají děti? Nemyslím si. Myslím, že problém je v těhle věcěch opravdu v zanedbaném sociálním prostředí a to mluvím hlavně o selhání rodiny. Pokud mají děti na dítě čas a věnují se mu, nepobodá devítileté dítě... Pokud nejde o psychickou chorobu a i tu by rodiče zjistili dávno před tím, než by se ta tragédie stala... Nemůžete všechno svádět na počítačové hry a krvavé filmy.

0 0
možnosti

Kruton

29. 11. 2010 11:51
Jenom nechápu,

že jsem pod tím vším kulturním tlakem ještě někoho nezabil.... Na mě to asi nepůsobí.... Anebo je to jen přiblblá výmluva, jak vyvinit gaunera. :-(

0 0
možnosti

bledy kanadan 7

29. 11. 2010 12:48
Re: Jenom nechápu,

asi nehltáš ty správné podněty;-DR^

0 0
možnosti

moudrá Jana

29. 11. 2010 11:44
Jak jen to ty komunisti dělali,

že tak vysoká kriminalita dětí a mládeže se vyskytovala pomálu. Nebylo to náhodou tím, že mladí měli různé aktivity a poté byli zaměstnáni a kolektiv na ně měl vliv?;-D

0 0
možnosti

Wolf778

29. 11. 2010 12:11
Re: Jak jen to ty komunisti dělali,

Jojo, různé aktivity. To si pamatuju moc dobře. Cesta ze školy se protáhla na několik hodin, protože jsme šli k potoku stavět hráze. Potom jsme blbli na hřišti a nebo běhali po lese. Kdepak nějaké počítače nebo televize. To se komoušům fakt povedlo , nemít žádnou spotřební elektroniku - geniální tah.

 

Ovšem slušelo by se dodat, že jakmile dostal první kamarád ve třídě prohnilého kapitalistického Sinclaira, tak potok osiřel, hřiště ztichlo a les si šuměl už jen pro sebe, zatímco šest kluků se tísnilo kolem jedné pidiklávesničky a zabíjelo virtuální vojáky ve hře Glaurung :-)

0 0
možnosti

petrph

29. 11. 2010 11:29
zdravá agresivita je špatná?

Dokážeme na to odpovědět? Neboli, skutečně kosit nepřátele ostrou palbou, k tomu se v životě dostane málokdo.Ale schopnost vybojovat si své postavení v klukovské partě, ve společnosti, ve firmě? Být zdravě agresivní (v rámci pravidel) třeba v kolektivních sportech (hojei, fotbalu),v podnikání, politice? Bojovat za svůj správný názor  špatnému názoru?

Jenže jestliže dětem nedovolíme aby se porvali o hadrák na plácku,jestli jim nedovolíme aby se postavili třeba nespravedlivému hodnocení učitele,nebo pěstí proti šikaně-co z nich vyroste? Zdalipak sebevědomí občané kteří obhájí svá práva proti špatným politikům nebo ponesou zdravé riziko poctivého podnikání? A nebo spíše podrazáci co si své mínění budou lemtat do piva a když brání své zájmy tak ranou do zad z bezpečí skuhrající skupiny?

Všechno je to otázka správné výchovy - stačí dětem zabránít mlátit mladší a slabší a naopak jim umožnit si vybojovat postavení a úctu ve své partě.Vzpomínate na Rychlé šípy a souboj o titul Velkého Vonta?

0 0
možnosti

akiller

29. 11. 2010 11:09
re

Jste mimo, autore, ale fakt moc ;-D

0 0
možnosti

Alfie

29. 11. 2010 10:30
Staré a stále mylné klišé

Akční filmy, akční hry - nic nového pod sluncem!

Spousta dětských pohádek se jen hemží princeznami sežranými zaživa, démony rozsápanými neúspěšnými hlídači zakleté princezny, lidožravými obry... no jen si pár klasických pohádek přečtěte! A všechny vycházejí z příběhů které si lidé kdysi vyprávěli za zimních večerů a v přítomnosti dětí! Můj tatínek byl ročník 1935 a sám nám vyprávěl, že jejich neoblíbenější dětské hry byly "na vojáky". Naše generace si hrála na Vinnetoua a Old Shatterhanda, přičemž scény se skalpováním byly velmi oblíbené.

Ale děti nejsou hloupé a již od časného věku dovedou rozeznat realitu od fikce a i když si "uvaří" koláčky z bláta a velmi realisticky je servírují, ani je nenapadne tyto věci skutečně jíst :-)

Kořeny reálné brutality hledejte v bezprostředním okolí dítěte -  v rodině! Jak se členové rodiny chovají vůči sobě navzájem a jak se chovají vůči okolí a jak dětem předkládají žádoucí vzorce chování. Děti napodobují rodiče a ne televizi...

0 0
možnosti

pedr64

29. 11. 2010 10:26
ale prdlačky

zase za selhání jedince, případně jeho rodiny, může nekdo třetí? Ano, zakažme "závadnou" kulturu, nosiče se zase budou kupovat na černo na burzách, všichni budeme doma číst Babičku a recitovat Puškina, tínejdři se budou učit morzeovku, uzlování a sbírat modrý lístky a svět bude tak krásnej.

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik