Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

markyz.Gero

7. 11. 2010 12:09
voni jsou ale

pták co?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 11. 2010 12:06
Vidím, že

pán je brilantní ekonom! Kdyby nikdo nevlastnil víc, než dokáže utratit za spotřebu - kdo by pak kupoval stroje, tovární haly, lodě? Já tedy pětitunovou kotvu ani elektrárenskou turbínu ke "spotřebě" nepotřebuju. Autor je na tom možná jinak, ten by si ji koupil! Takže, pokud by bylo po autorově vůli, ekonomický rozvoj by se tak rozběhl, že bychom během pár let všechno prožrali, výrobní statky by se rozpadly a rázem bysme byli v zeleném a ekologickém ráji. Autor v háji.

0 0
možnosti
A

agent_A54

7. 11. 2010 12:04
Autore, zapomněl jste na mnoho dalších faktorů:

Např. údajně máme státních zaměstnanců, kolik jich má 6xvětší Francie. Obyčejný člověk díky různým skrytým formám zdanění maká na stát málem 1/2 roku... Ale zato nedostává odpovídající protislužby. Panuje zde velká byrokracie, co příliš reguluje oblasti života, které by regulovat neměla a jiné nereguluje. Máme zde mafie, všude je plno kasín a heren... Důsledkem je tíživá životní úroveň mnohých zaměstnanců.  Dále je u nás vysoká korupce - to souvisí s velkou byrokracii a špatnými protikorupčními pravidly... to mimojiné deformuje konkurenční prostředí... Ti neschopní ale korumpující a lakomí se mají lépe než ti čestní, schopní a oceňující... Mnozí "kapitalisté"-zaměstnavatelé se pak přirozeně snaží najít cesty, jak i přes to generovat zisk a být úspěšní. Důsledkem je propouštění, tlak na efektivitu práce zaměstnanců i snižování mzdových nákladů... a také legální snaha zvyšovat zisk vyváděním kapitálu do zhraničí, do zemí s nižším daňovým zatížením atd...,

0 0
možnosti
PD

dolep9am

7. 11. 2010 11:31
autorovi

A čemu vlastně říkáte krize? Míra nezaměstnanosti jako v roce 2004, HDP na úrovni roku 2008, možná už výše. HDP roste. Že některá přebujelá odvětví si budou muset odlehčit? To je jedině dobře. Jinak bychom dopadli jako Američané. A to, že stát teď musí šetřit, to není otázka krize, to je otázka rozhazovačné politiky ČSSD a leckdy bohužel i korupce napříč politickým spektrem.

0 0
možnosti
PW

Baier

7. 11. 2010 11:46
Re: autorovi

Vy jste opravdu ekonom, ale na vybité baterky. Porovnáváte dobu s ekonomickým růstem s nynější dobou, která jde ekonomicky do zadele. A ti  odborníci, nýmandové, korytáři na správných místech.

0 0
možnosti
PD

dolep9am

7. 11. 2010 11:28
autorovi

Kolego, jako ekonom ve vašem článku vidím dvě nepřesnosti. 1) Kdyby každý měl jen tolik, kolik spotřebuje, nebylo by investic, čili za několik let byste ani neměl kam jít na rentgen, nebylo by televizí, telefonů, internetu. Veškeré technické vybaení lidstva zastarává a je třeba jej znovu vyrábět a nejlépe efektivnějí a kvalitněji. Nebylo by základního výzkumu. No vzhůru do korun stromů. 2) Výhodou kapitalismu je skutečnost, že to, co popisujete řeší právě krize. Krize je něco, co je součástí systému, nikoli jeho koncem, nebo nežádoucí složkou. Několik velkokapitalistů se zastřelí, několik oběsí, pár desítek milionů lidí příjde na čas o práci a jede se dál, protože nic jiného není. Každá alternativa je ještě mnohem horší. Já tedy osobně na té současné krizi nic tak strašného nevidím. Kalousek netvrdil, že nepříjde hospodářská, ale že nepříjde finanční krize a věděl dobře co říká. Ostatně mu u toho sekundoval Tůma a podařilo se jim tím zabránit zbytečné panice.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

7. 11. 2010 11:46
Re: autorovi

tak na to jestli přijde nebo nepřijde finanční krize bych si ještě nějaký ten roček počkal...

0 0
možnosti
V

viper

7. 11. 2010 11:24
Začít kopat odshora.

Třeba na ministerstvu financí.Pokud budou nahoře původci deficitu České republiky,co se dá čekat?

0 0
možnosti
PIB

PanPredseda is back

7. 11. 2010 10:59
"Jak nakopat té blbé krizi do zadku ?!"

PRACOVAT ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 432
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1072x
Na mém soukromém blogu http://joseforel.blogspot.com
momentálně publikuji články osobním pohledem na život v reálném socialismu před sranda prčem, kdo má rád humor, může si počíst.

Seznam rubrik