Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

atamka

23. 11. 2010 18:09
Souhlas!

U nás za Prahou v nejmenovaném pidiměstě jsou dvě hospody - obě většinou prázdné - přesně jak píšete a z toho samého důvodu...

0 0
možnosti
C

Chody

24. 11. 2010 8:00
Re: Souhlas!

Mohu se zeptat, co v těch dvou hospodách točí za pivo?

0 0
možnosti
FH

Bouše

23. 11. 2010 17:07
Prázdné hospody ?

Jestli to není tím, že jich je třikrát více, než za komančů. :-P

0 0
možnosti
UC

emersonskej

24. 11. 2010 2:34
Re: Prázdné hospody ?

Spíš bych řekl tak desetkrát - a zvláštní je, že se všechny uživí...čímpak ono to asi bude ??? Že by pan Vrána opět neměl pravdu...:-P

0 0
možnosti
M

martin13

23. 11. 2010 17:00
Asi přijdeme o rekord

nejvíc vychlastaných piv na člověka na světě! Čím my se budeme chlubit?

0 0
možnosti
S

solway

23. 11. 2010 16:59
Pane Vráno ! Jste zatrpklý geront ,.......

....který si ve své  sklerotické zmatenosti neuvědomuje, že platy jsou dnes 10x vyšší. Takže to dřívější pivo za 2,40 - je dnes za 24 . Napsal jste důchodově naříkavý blog , ale pivu a pivařům zřetelně nerozumíte. Nemáte Vy nakonec ze zlosti žaludeční vředy ?

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

23. 11. 2010 17:45
Re: Pane Vráno ! Jste zatrpklý geront ,.......

No platy nejsou ani omylem 10x vyšší. To by musel být průměrný plat 31.700 Kč. Nehledě na to, že dříve byl medián skoro průměrem, kdežto dnes je podíl mezi průměrem a mediánem  rok od roku stále vyšší číslo.

0 0
možnosti
O

oslik

23. 11. 2010 16:53
Něco vám poradím

Jestliže máte tak naivní představy o nákladech pivovarů a marži hospod, založte si vlastní minipivovar i s hospodou. Tím vyřešíte hned několik věcí najednou: náklady na vaření budete mít pod kontrolou, marži si budete moc stanovit dle své libosti a navíc můžete konkurovat břečkám. Jsem na vás velmi zvědav... ;-D

Jinak musím říct, že hospod je několikanásobně víc než za komoušů a piv si za svůj příjem koupím taky násobně víc než tehdy, ať už nominálně stálo cokoliv.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

23. 11. 2010 16:22
Vážený

je vidět že nemáte potuchy o pohostinství a stále sníte o RaJi.....  V Německu jsou kalkulace na pivo mezi 250 a 350 procent a jsou nutné na úhradu nákladů.  A také se pije. V Čechách je ještě velice laciné a do hospody se přes den také nechodí na pivo ale buď na obed a odpoledne na kavu a pokec a večer na pivo. Tak je to normálním, pokud nejste důchodce a jdete namumřený mezi 8 - 9 spát. Nebo jako dříve v pět hodin do práce.

0 0
možnosti
MO

mountbiker

23. 11. 2010 16:22
Kupecké počty českého pivaře...

Pouze pro příklad : Lahváč Gambáč cca 10 Kč - točený Gambáč cca 20 Kč ( plus mínus autobus ) při denní spotřebě 10 ks je kilo doma * 365 je doma 36.500,- kč . No tak se nedivme, že pivařu v hospodách ubývá. A ruku na srdce - kdo dneska nepočítá peníze ....

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

23. 11. 2010 17:46
Re: Kupecké počty českého pivaře...

Počítají všichni. Někteří ovšem vidlemi a stále nevědí, co s nimi. :-)

0 0
možnosti
JVJ

Jsem v Ječný

23. 11. 2010 15:18
Pokud se bude v hospodách čepovat

produkce nadnárodních močkovarů, tak tam hosty nennalákají. A když se k tomu přidá nanažraná kalouskova státní kasa, tak je vymalováno. Já osobně jsem konzumaci snížil a kupuji si piva vařená v malých českých pivovarech ;-)

0 0
možnosti
V

Vránolump

23. 11. 2010 15:15
Dneska už

nemůžou dělnické profese strávit valnou část pracovní doby lemtáním piva v hospodě.

0 0
možnosti
N

nino.miguel

23. 11. 2010 15:14
...

Pivo je u nas ve srovnani s cizinou (zapadni) porad velmi levne, a pokud clovek nepije unifikovane euroznacky, tak i velmi dobre. Nemam problem dat za lahvace v obchode treba dvacet korun, pokud to bude skutecna kvalita.

0 0
možnosti