Země II. Přínos pozemšťanů vesmírné civilizaci.

Jednou se můžeme stát středem zájmu vyspělejších civilizací. Lze se obávat, že je spíš zaujmou naše slabiny a nedostatky, které záměrně ještě o něco nafouknou.  

Pro nás jako stvořená! Tak tedy,  jaké že  jsou ony domněle nepřekonatelné  překážky,  které nám brání  neprodleně zahájit kolonizaci? 

Je mimo jiné obývána  polointeligentními  tvory. Byli už schopni vytvořit  technickou civilizaci, vlastně by se časem mohli stát našimi spojenci.

A co hovoří v jejich neprospěch?

Žijí  v podivné pospolitosti. Není to ani roj ani smečka ani cokoli známého v okolních galaxiích. Mají tam diktaturu  tupců a šejdířů, formálně vydávanou za demokracii. A hlavně,  mají zbraně schopné spolehlivě  zničit celou tu jejich  krásnou  matičku Zemi!

To  jsou ovšem  dostatečné důvody k jejich vyhubení respektive robotizaci.

To jistě, ale nebylo by marné pár těch tatrmanů dát do našeho vesmírného zvěřince, zbytek nechat  ještě chvíli vegetovat, podat o nich zprávu intergalaktické komisi a šlus!

Dobrá, ale jak se dokážou ti jejich šejdíři udržet u moci? Proč si to ti moudřejší nechají líbit? To mě docela zajímá, mohlo by se nám to hodit při našich dalších expanzích.

Důvodů je více, ale hlavní pojistkou je pokrytecky zneužívaná rovnost obyvatelstva. Vědec i hlupák, světec  i gauner mají stejné hlasovací právo. Protože vědci a světci jsou v zoufalé menšině, vládne tam diktatura šejdířů, kteří snadno oblbnou, smím-li tak říci, méně důvtipnou většinu!

Geniální! Pod heslem spravedlnosti a rovnosti páchat beztrestně zločiny tak, že umlčíme elitu.

Máme se ještě čemu učit!

 

Autor: Václav Vít | pondělí 27.11.2017 13:18 | karma článku: 5,92 | přečteno: 207x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47