Testování (výroba)

Testování opravdu může být při troše zlé vůle chápáno jako výroba. Musí ovšem jít o některou z výrobních kontrol, například funkčnosti zaměřovače útočných pušek. Rozhodně doslova muší dimenze testování nervového plynu není výrobou

Slovo "testování" může mít různý význam, záleží na měřítku. Jedná-li se o ověření produktivity plynové komory, například kolik třídních nepřátel lze zlikvidovat za jednu pracovní směnu, stává se testování výrobou, výrobní operací. Testujeme-li reakci mouchy octomilky na pididózu jedovaté substance. jde o užitečný vědecký výzkum. Náš muž na Hradě volil vědomě nesprávný význam. Do jaké míry zde šlo o projev ješitnosti, snahu být viděn a slyšen, o potřebu zavařit to spojencům,  o snahu zalíbit se Peskovovi a jeho bossovi, je vcelku zbytečné rozebírat. Šlo přece o známé atributy Zemanova ega. Zeman znovu potvrdil svůj statut  člověka, který na hrad nepatří.  Uspěl v přímé volbě prezidenta republiky, díky skvělé výřečnosti, ale také průhledné  demagogii a lži, ovšem také díky tomu, že hlupáků je v naší vlasti  více, než jsme ochotni si připustit. Na přímou demokracii zatím nejsme zralí a upřímně řečeno nikdy nebudeme.  U větších státních celků, než jsou malé  samostatné švýcarské kantony, spolehlivěji  funguje zastupitelská demokracie.

Ostatně vše špatné může být  k něčemu dobré. Snad současné zemanonády nás v budoucnu ochrání před přímým zvolením do čela státu zdatných Okamurů, někoho z dynastie Klausů, či z tvrdolínů typu pana  Foldyny či dokonce srpnového  Famíry, blahé paměti.

Autor: Václav Vít | pondělí 7.5.2018 14:27 | karma článku: 13,81 | přečteno: 385x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47