Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, co je to dogma? Otčenáš není a nikdy nebyl dogmatem.

2 0
možnosti
SN

:-).....Ač jsem se už zřekl diskusí, dovolím si napsat na toto tema pár slov!

U mně začaly pochybnosti, když papež Benedikt, (Ratzinger), byl "vyměněn" za současného. Každý papež, (pomíjím středověk), dosloužil svůj pontifikát až do smrti i když byli také jistě trápeni nemocemi, které přichází s věkem.

Ale politika a peníze jsou mocné. V politice se nic neděje náhodně. Když se podíváme na současnou situaci, která má za cíl zaplavit Evropu muslimy a vidíme papeže, jak líbá muslimům nohy, musí být každému jasné, že výměna svůj cíl splnila.

A pokud se týká Otčenáše, staletí to nikomu nevadilo, křesťané se tak modlili, byla to modlitba i pro nejtěžší chvíle v životě!

A najednou...musí se to předělat ! Obávám se, že se dočkáme v této souvislosti i věcí podstatně horších. Takže......žádné propichování puchýřů, ale útok na víru, která tu je už 2000 let ! !!!!!!

0 0
možnosti
MH

Chcete zrusit litanie a ruzenec?

to uz rovno mozete zrusit aj basne piesne a pod, proste to ma svoju krasu tak ako to je ... uznavam ze to mozete vidiet inak ako ja, ale vy aspon uznajte ze mozno tomu nerozumiete

2 0
možnosti
JH

J19a22n 97H68l67e77d83í17k

10. 12. 2017 11:55

když tak gloria in terrae, nevzdělaný pohan by neměl zveřejňovat své rozumy, nic proti novým objevům ve starých textech, ale navyšovat lidskou inteligenci nad Boží je trapně úsměvné až blbé.-- Lidská pýcha nemá trvání a je dvojsečná.

1 0
možnosti
OP

:-) katolická církev si sobě ruší všechny litanie a další formality? Vždyť celá tato instance je postavena na drmolení a dogmatech

1 5
možnosti
Foto

Inu teoložka, která má vše nastudované, proto s odborností sobě vlastní šmahem označí litanie za formalitu, hluboce chápe smysl růžence a proto ho odsuzuje... Nestačím se divit.

Jsem evangelík, růženec se nemodlím, ale chápu katolíka, pro kterého to není formalita, nýbrž určitý druh kontemplace. Jenže ani pravověrný katolík, ani poučený evangelík neobstojí před bohorovností paní Pavlíkové – ona všechno ví, všechno zná, všude byla a všemu rozumí, snad kromě ceny houslí.

3 0
možnosti
Foto

Ona ta původní verze je správnější, neb, připustíme-li, že Bůh je všemohoucí, pro vlastní potěšení nás do hříchu přivádí.

Ovšem mně je to jedno, nemodlím se. A starosti svaté stolice bych chtěl mít. ;-D

0 0
možnosti
JH

J84a17n 72H79l41e68d45í71k

10. 12. 2017 12:01

myslíte, že celosvětová agrese islámu není nikomu starostí číslo 1,- to jen bruselští důchodci se usmívají, ale nad svým platem,-- s jedním si můžete být zcela jist, budete valit bulvy, až vás imám skřípne do své řečné tlamy

1 0
možnosti