Novičok na stráži míru.

Nejsem žádný nováček, žádné ucho, nýbrž starý mazák Novičok, bojovník za mír a putinizmus  na  Zemi,  v oblacích  a v celém  blízkém vesmíru!  

Co je to putinizmus? Inu sovětský styl vládnutí, ochuzený o komunistickou ideologii a obohacený o protekcionistický bezohledný kapitalizmus. Dříve nomenklaturní  donašeč, dnes zámožný vydřiduch. Veškerá moc je v rukou malé skupinky mocipánů, které se každý bojí a proto raději ututlává menší i velké průšvihy. Tak se stalo, že  lokální  bambulové zatajili katastrofální únik nafty, ze stejných důvodů se čínští předáci včas nedozvěděli o   koronaviru covid -19,  ohrožujícím celé lidstvo.  Putinizmus je tudíž  ze své podstaty režim, neschopný včas řešit větší problémy, jde tudíž  o politický systém, který v propojeném světě ohrožuje veškeré  lidstvol

V samotném Rusku převládá názor, že dobrý politik rovná se notorický lhář, a proto čím nestydatější  lhář, tím lepší politik. Průměrný Rus si myslí, že stejně to funguje i na Západě, proto po změně netouží, vlastně mu lahodí, že se nemusí o nic starat, starosti přenechává mocným. Jsou svým způsobem hrdi na to, že jsou sice otroky ale velmi velmi mocných pánů ve velmi mocné Rusi.

Změnu k lepšímu v brzké době očekávat  nelze. Novičok zůstane zločinnou zbraní, k níž se ruští představitelé nikdy nebudou hlásit, protože by na domácí politické scéně byli považováni za slabochy.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Vít | čtvrtek 3.9.2020 17:16 | karma článku: 23,82 | přečteno: 716x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47