Čím dále a výše, tím lépe?

Odboj ohrožených pražských  kavárníků ( fake news).  Trable dole i nahoře. Amíci jsou  v okrádání krok před námi.  

Fake news z domácí politické scény:

Naštvaní majitelé pražských kaváren si doslova došlápli na Miloše Zemana, opouštějícího v  mírně podroušeném stavu Velvyslanectví Ruské federace.  Zranění,  podle sdělení  Zemanova osobního lékaře, nejsou vážná. Kromě několika prstů na pravé noze mu bude  amputována část levé nohy. Pacient se cítí dobře a už zvažuje, koho z předních kulturních činitelů či významných intelektuálů  odrovná.

 

Minireportáž:

"Je to logálka", ptá se venkovský pantáta, nastupující do rychlíku kdesi mezi Prahou a  Českými Budějovicemi. Není, dědo, lokálky tudy vůbec nejezdí. Kromě nákladních vlaků tu jezdí  rychlíky a osobáky . Koukal na mě jako Vasil Biĺak, seznamující se s  teorií vícerozměrných strun. V duchu jsem zajásal, konečně vidím v reálném čase a prostoru potencionálního voliče, který samolibé  hlavě státu dopomohl k ohýbání ústavy.

 

Tohle, bohužel, není fake news:

Donald Trump nazval své prokázané daňové podvody sportem. Zasportoval si koncem minulého tisíciletí, a celková suma byla řádu pouhé miliardy  dolarů. Kam se hrabe chudák Babiš, nebo ty naduté nuly Rittig či Krejčíř? Máme co dohánět, zdaleka ještě nejsme na světové úrovni. Nicmero méně by stálo zato na tomto světě poskytovat pasivní volební právo jen lidem čestným a bez charakterových vad. Náš život by byl  krásnější, bohatší a bezpečnější. Amen.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Vít | čtvrtek 9.5.2019 16:24 | karma článku: 8,77 | přečteno: 377x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47