Až kampak jsme se to dostali?

Zamyšlení dílem vážné, dílem nevážné nad vyšegradskou současností.  Pouhé paragrafy demokracii nespasí. Bez poctivých a spravedlivých politiků zajde ta chuděra  na úbytě!  

Polákům je hej! Mají úsměvnou formu demokracie.  Kaczynski rozdal důchodcům jednorázový bakšiš s tím, že pokud nevyhraje v příštích euro i domácích volbách, opozice jim tu almužnu zase sebere! Škoda, že si panenka Černogurská  vzala jeho brášku do věčných modliteben, mohla být  té legrace tuplovaná porce.

My Češi se zas plazíme po hedvábné stezce. Jágr má být její tváří. Až se oholí  a pěkně zakulatí v obličeji jak měsíc v úplňku, bude, doufejme, k nerozeznání od Velkého Maa , blahé paměti.

I Rusové mají o zábavu postaráno.  Bývávalo hůře. Tlouštík Chruščov chtěl kdysi velet spojené rusko-čínské tichomořské flotile. Mao ho tehdy zesměšnil: když jednat o moři, tak ve vodě. Ukázalo se, že Nikita je absolutní  neplavec! S ostudou se vrátil od Žluté řeky bez mezipřistání rovnou do matičky Moskvy. Dnes tam vládne univerzální sportovec Vovka Putin. Dokáže všechno,  i z obyčejného dětského  bazénu vylovit vzácnou amforu z čtvrtého tisíciletí před Leninem.

Slováci si nyní vedou dobře, a to díky prezidentu Kiskovi a jeho vyznavačům. Doufejme, že vysoko zvednutou laťku zvládne i Zuzka Čaputová.

Maďaři, vedení Orbánem , nejsou spokojeni s EU. Ta v nich nespatřuje světovou velmoc prvního řádu, jak bývalo zvykem za časů plavce začátečníka admirála Hortyiho.

Jak z té šlamastiky ven? Inu těsněji spolupracovat se Slováky, nebát se kritizovat postoje Poláků a Maďarů a ovšem udělat pořádek na Hradě. Jsme malá země a politické zálety Zemana a jeho vykutálené party nás zjevně oslabují.

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Vít | sobota 27.4.2019 14:55 | karma článku: 9,20 | přečteno: 284x
  • Další články autora

Václav Vít

Kdo může za tornádo Masaryk

25.6.2021 v 12:28 | Karma: 14,46

Václav Vít

Pročučkne si Miloš Joea?

5.5.2021 v 14:10 | Karma: 19,17

Václav Vít

Gardo, do boje!

11.4.2021 v 10:02 | Karma: 7,47