Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K83a54r41e22l 30C98a78c28h

4. 1. 2022 22:12

Jo souhlas. Evropa se chová tak blbě, že potřebuje nějaký restart systému. Ono, když s tím nesourodým několikajádrovým procesorem operují tři uživatelé a každý je z jiného kouta planety, tak v něm nadělají pěkný chlívek, který je třeba vyčistit.

0 0
možnosti
JR

J34a43n 81R71á16ž

4. 1. 2022 14:50

Historie má jednu neměnnou vlastnost. Opakuje se!

PS. Lze vypozorovat, že kdykoliv v minulosti se někdo snažil násilím zavádět své představy o rovnosti čehokoliv, tak důsledkem této snahy byl vznik skutečné nerovnosti a těžko se to pak napravovalo.

Teď to nebude jiné!

1 0
možnosti
JK

Historie se nikdy neopakuje, maximálně se někdy "rýmuje".

0 0
možnosti
JL

Mohlo by se to shrnout, že nejnebezpečnější jsou ideologické diktatury. Jakmile nám tady někdo v Evropě vytvoří například ekologickou diktaturu, vznikne velký historický problém. Proč někdo nezabránil Hitlerovi v uchopení moci? To je spíše řečnická otázka. Podobná otázka je - proč někdo nezabránil v Rusku bolševikům převzít moc?

0 0
možnosti
JR

J41a14n 52R45á75ž

4. 1. 2022 14:57

Dokud nezačnou mezi sebou nositelé revolučních myšlenek bojovat, nelze jejich šíření zabránit. I to z historie známe.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas. Podobnost s třicátými lety evokuje také rozpínavost RF- srovnatelné s Hitlerovým záborem Sudet , Rakouska....

Historie se opakuje !!!

P.S. Nejsem bezvýhradným fandou GD. Kladným výsledkem by ale bylo naprosté "vynulování" Ruska. Kromě plynu a ropy nemají co nabídnout. Jo - ještě ty skládací matrjošky.

VVP by mohl zhasnout odejít.

0 7
možnosti
SB

Ohledně toho, co píšete o GD, samozřejmě souhlasim, i když s výhradou, že ropa není jen palivo, nýbrž i výchozí materiál pro celou řadu dalších látek a produktů, takže by Rusko o ty kšefty nepřišlo kompletně ale i s tím slovem "částečně" bych to uvítal.

Nicméně i tak považuji to lpění na těchto technologiích za nerozum. Když je něco nerealizovatelné, tak se nedá nic dělat a nemá smysl dumat nad tím, jak by bylo krásné, kdyby to uskutečnitelné bylo. Zákon zachování energie nezměníte.

0 0
možnosti
EH

Ono to nikdy není jednoduché jako v učebnici historie. Třicátá léta se zmítala v různých nespravedlnostech. Chudoba, krize plus národnostní nepokoje způsobené rozpínavostí Masaryka po rozpadu císařství. Neláska k Židům byla všudypřítomná. Tady je to podobné jako když BLM, Romea apod. viní z chudoby etnika bílé nadřazence.

Teď se máme více méně dobře, jenom dáváme aktivistům za lepší svět pro někoho moc veřejného prostoru. A vládnout mocí by chtěl každý.

4 0
možnosti
FL

Na sítích jsem se maximálně snažil, abych upozornil, že nositeli moderních blbostí u nás jsou nejvíc Piráti. Snad mám taky podíl na jejich neúspěchu

0 0
možnosti
JK

Třicátá léta: Hitler zničil svobodný tisk, ovládl stát, zabránil svobodnému fungování politické debaty a jiných stran než byla ta jeho a všechno to vystavěl na vypjatém nacionalismu.

Současnost: Orbán zničil svobodný tisk, ovládl stát, zabránil svobodnému fungování politické debaty a jiných stran než byla ta jeho a všechno to vystavěl na vypjatém nacionalismu.

A pak přijde učitel dějepisu pan Trojan a napíše, že mu třicátá léta připomínají snahy o uznání pohlavní sebeidentifikace. A ještě to okoření Nietzschem.

0 15
možnosti
LV

Orbán není vůdcem osmdesátimilionového národa disponujícího masivní průmyslovou základnou a stojícího na špičce technologického vývoje.

A co se týče pohlavní sebeidentifikace, rozhodně to není nosné téma toho textu. Nebo snad pro Vás ano?

7 0
možnosti
PK

Moc pěkně popsána realita dnešních dnů , co dodat, snad slovy antického filosofa ...Existuje jen jedno dobro, a to je vědění. Existuje jen jedno zlo, a to je nevědomost.R^

8 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 483x
www.vaclavtrojan.cz Věnuji se podpoře ředitelů škol v oblasti pedagogického vedení, zabývám se úlohou vzdělávání a vztahem mezi řediteli škol a zřizovateli. Jsem zakladatelem Ředitelské akademie. Moje podobenství školy jako plovoucí lodi a ředitelů - kapitánů se stalo často používaným.

Seznam rubrik