Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane Václave Trojane. Odpoved na vasi otazku v nadpise MUSI byt ANO!!

Prostudovanim a uvedenim modernich myslenek v cinnost z obdobi batovskych skol (zakladnich a take vyssich) a take z myslenky skoly zvane "Tomasov", je v dnesni dobe nutne. Pridanim novych myslenek ze zahranici (aplikace vysledku studia do praxe) je nutnosti vyuzit umeni a inteligenci schopnych studentu ve prospech statu. Zde je vsak nutne zmeny ve financovani techto skol a teto vyuky. (pomoci grantu a stipendii)

Moje uvahu je podlozena osobni zkusenosti.

0 0
možnosti
JT

Co je to a otázku? Ne může, ale musí.

0 0
možnosti
VB

Na majetkoprávní formě školy nezáleží, záleží na inteligenci učitele. Mou nejlepší dějepisářkou byla profesorka gymnázia v 70. letech s osvíceným ředitelem, který umožňoval svobodnou výuku přes existenci totalitního režimu. Učila nás myslet v souvislostech, nejen se biflovat letopočty, panovníky, války, ale hlavně přemýšlet, proč k nějaké historic. události došlo, zda se mohla odvíjet jinak, jaké je z toho poučení pro příště.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 483x
www.vaclavtrojan.cz Věnuji se podpoře ředitelů škol v oblasti pedagogického vedení, zabývám se úlohou vzdělávání a vztahem mezi řediteli škol a zřizovateli. Jsem zakladatelem Ředitelské akademie. Moje podobenství školy jako plovoucí lodi a ředitelů - kapitánů se stalo často používaným.

Seznam rubrik