Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dezo-Conka

10. 12. 2009 8:48
Souhlas a karma

R^

0 0
možnosti

bilyhavran

9. 12. 2009 23:45
Vlastní zkušenost ...

Vážený pane autore,

učím už šestý rok na základě dohody o pracovní činnosti. Moje hrubá mzda za skutečně odučenou vyučovací hodinu je 52,50 Kč hrubého (přípravu na hodiny mi nikdo neplatí). Z mého subjektivního pohledu jsou to nejsnadněji vydělané peníze v mém životě. To za prvé.

Co se týká výchovy, plně s Vámi souhlasím - za výchovu jsou odpovědni rodiče. Za výuku jsou ale odpovědni učitelé. Nechápu, proč jsou rodiče ze strany učitelů nuceni se s dětmi doma učit, proč jsou děti ze strany učitelů psát domácí úkoly a tak podobě. Nemyslím si, že je povinnost rodičů a dětí doma dohánět to, co kvůli neschopnosti učitelů se dítě nemá šanci naučit v době vyučování. To za druhé.

Pokud chce někdo získat skutečně kvalifikovaný názor na postoj učitelů ke své práci, doporučuji mu, ať se zeptá někoho, kdo je denně s učiteli v kontaktu. Zeptejte se na postoj učitelů ke své práci hospodářek na školách. Já jsem se několika zeptal. A z toho, jaké mají ony s učiteli zkušenosti, je mi na zvracení.

0 0
možnosti

bilyhavran

9. 12. 2009 23:53
Re: Vlastní zkušenost ...

Delší příspěvek mi to nechtělo vzít, proto doplňuji zde:

Tímto bych chtěl poděkovat všem učitelům, kteří svou práci vykonávají zodpovědně a snaží se dětem dát to nejlepší, čeho jsou schopni. Bohužel, takovýchto učitelů je výrazná menšina. Ještě jednou těmto učitelům děkuji a jejich práce si velmi vážím.

Zajímavé taky je, že tahle "zodpovědná menšina" v rámci učitelského sboru je zároveň "mlčící menšinou", spokojenou se svým platem. Moje (a nejen moje) zkušenost je taková, že nejvíc křičí ti, kteří na svou kantorskou práci nejvíc kašlou.

0 0
možnosti

PetrBrno

9. 12. 2009 18:30
Já jsem chodil do školy od šesti let.

Pokud vím, tak od tří let se chodilo v Sajůzu. Plat poslance by měli mít spíš zemědělci, řidiči kamionů, prodavačky v supermarketu, topiči v kotelně. K čemu by mi bylo kdybych uměl číst a psát, ale neměl co huby, nebo bych v zimě zmrznul.

0 0
možnosti

Edmund Černá Zmije

9. 12. 2009 18:24
Možná to myslíte dobře

ale argumentujete úplně špatně. 

-

Učitelé jsou důležití, ale to je v dnešní době specializací skoro každý. Komunisti říkali, že jsou nepostradatelní horníci a argumentovali velice podobně. A měli také svou pravdu. Ale finanční ohodnocení se nemůže odvíjet od jakéhosi stupně nepostradatelnosti, ale musí být určeno nabídkou a poptávkou. Dokud bude dost učitelů, ochotných dělat za průměrný plat, bude pro ně průměrný plat dostačující. Bez ohledu na to, jak jsou důležití. Požadavky na jejich kvalifikaci můžou počet snížit a přivodit zvýšení platů. Ale těžko o mnoho. Vždycky se najde dost žen, kterým nízký plat  naprosto vynahrazuje pracovní doba učitelů. Mohou tak trávit více času se svými dětmi. Kdyby se plat učitelů zvýšil třeba jen o 5 tisíc, bylo by najednou na školách narváno, absolventi škol by těžko sháněli učitelská místa. Není ale vůbec jisté, že by se zvýšila kvalita výuky. Dnes to bere spousta učitelů jako poslání, pozděli by to možná začali dělat pro peníze.

0 0
možnosti

SocPredator

9. 12. 2009 18:23
Příliš mnoho učitelů

Kdyby měli mít poslanecký plat, tak to opravdu nevím, kde by na to tahle republika vzala :-)

Jinak myslím, že plat mají slušný. Je to kolem průměru v zemi, tj. mají větší peníze než 2/3 národa

0 0
možnosti

lecaks

9. 12. 2009 18:05
Proč na celý život?

Protože jsme jaksi pozapoměli, že z našeho národa vzešel J.A.Komenský. Ten mj. prosazoval probouzet vřelý zájem o učení, víte? Probouzíte a/nebo jen učíte biflovat?

Nesedím s vámi, ptám se.

Buďme svorni.R^

-cr-V

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 549x
Člověk s láskami, radostmi a životem.