Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Tak záhada vyřešena - Covid pacienti po 10-ti dnech (doba karantény) od pozitivního testu jíž nejsou braní jako infekční a jsou vyřazení z evidence aktuálně Covid nemocných. Pokud zemřou později na komplikace, které způsobilo předchozí nakažení Covidem, tak přesto nejsou v evidenci zemřelých s Covidem. Jak už jsem psal v příspěvcích níže, dle mého názoru jsou to oběti Covidu a nikoliv lockdownu - potvrzuje to skutečnost, že zemřelých bylo nejvíce na vrcholu epidemie (44.,45. týden).

0 0
možnosti
IB

I70v85o 82B13o22u10š31e

21. 12. 2020 21:45

Problém trošku je to, že to, kdo ochranu potřebuje a kdo ne, to poznáte až metodou pokus a omyl.

0 0
možnosti
VS

Nicméně každý ten dotyčný člověk se snad může rozhodnout sám, podle své zodpovědnosti k sobě sama, ne?

Ze společnosti, kde je někdo přesvědčen, že musí jiného chránit i proti jeho vůli mi běhá mráz po zádech...

0 0
možnosti
MG

Když COVID vyřadí z provozu např. onkologa a jeho pacient umře na rakovinu kvůli zpoždění léčby, není to úmrtí na COVID, není to ani úmrtí "s COVIDem", ale i tak je to úmrtí COVIDem zaviněné.

0 0
možnosti
VS

No to bezesporu, ale zavřít toho onkologa do sklepa, aby nám ho náhodou "nenapadl covid" je na stejné úrovni jako by nám ho zabil...

Na zvláštní reakci, zvláštní přirovnání... To jen tak na okraj.

1 0
možnosti
JH

Souhlasím, že panika, kterou třeba pan Flégr vyvolal, zapříčinila víc škody než užitku. On si myslí (řekl to v DVTV), že tím, že v lidech vyvolal úzkosti, zachránil životy, protože se víc chránili. Jenže si neuvědomuje, kolik životů tím zkrátil. My měli covid celá rodina včetně nemocných seniorů a trpěli jsme víc psychicky než fyzicky. Bylo to v době, kdy mělo podle něj umírat tisíc lidí denně, takže si říkáte, že když to mají vaši těžce nemocní rodiče, kteří mají CHOPN a diabetes, tak kdo jiný by tak asi měl mezi těmi tisíci denně být? Moje matka jeho články bohužel četla taky, takže když to měla, zvracela a plakala, že určitě zemře, ačkoli měla jen zvýšenou teplotu a bolesti zad. Pomohl až Neurol. Takže stejně jako vy nezlehčuji jeho odbornost, ale vyčítám mu, že nebere ohled na to, co jeho přehánění udělá s psychikou lidí, kteří onemocní.

3 0
možnosti
Foto

Hmm - pokud souhlasíte na základě konkrétních dat a ne jen dojmů, měla byste asi mít k dispozici nějaká konkrétníá čísla, která jste porovnala, abyste mohla obě škody porovnat. Kolik a čeho jste porovnala?

Ptám se proto, že já zase znám řadu lidí, kteří se polekali, omezili své kontakty a zatím se nenakazili. Jenže i to může být jen dojem. Proto bych rád znal nějaké konkrétnější údaje, aby se jednalo o porovnání reálného stavu a ne jen dojmů.

0 0
možnosti
MA

No, myslet si můžete co chcete. Jenže problém je, že hromada těchto hloupých řečí ovlivňuje druhé tak, že pak nenosí roušky, druží se jak by se nechumelilo a doktoři pak jedou kvůli takovýmto trotlům 24 hodin nonstop měsíc v kuse, dokud nepadnou. A až padnou, tak jste v tom sami.

Pořád dokola ta samá písnička.

a) mrazáky - kdyby nebyla opratření - byly by mrazáky nebojte... naštěstí se něco začalo dělat a na mrazáky nakonec nedošlo. Ufff... měl by jste skákat radostí a ne zabíjet posla špatných zpráv. Protože špatné zprávy jsou prostě špatné zprávy ať už je nese kdokoliv.

b) Ty hrozné přirovnávače k fašizmu jste asi nedočet do konce a nebo nepochopil? Pokusím se to vysvětlit znova.

Mengele vzal člověka a vyzkoušel na něm co se tak asi stane, když ho dá na X minut do ledové vody... a u toho si dělal zápisky... 5 minut nic... 10 minut začíná se třepat... 15 minut začíná blbě počítat a vůbec komunikovat... 20min už s ním není žádná rozumná řeč.... 30 mint je po něm...

To samé dělají ti kteří promořují.

a) netušíme jestli vznikne vůbec nějaká imunita ale přesto promořujem

b) i kdyby vznikla, netušíme na jak dlouho ale přesto promořujem

c) netušíme jak se to šíří, tedy jak chránit ohrožené, ale přesto ...

d) vůbec netušíme kdo je vlastně ohrožený, ale ...

d) netušíme kolik procent umře, ale ... e) netušíme jestli to náhodou nezmutuje do něčeho horšího ale přesto dále zvesela promořujem.... Vám to nepříjde jako pokusy na lidech? Mi tedy ano. Mengele hadr.

1 2
možnosti
Foto

J13a44n 46S66v21a56t28e31k

19. 12. 2020 23:07

Autor se zřejmě mylně domnívá, že jsme schopni detekovat veškerá úmrtí s covidem, tak tomu však není. Je-li celkový počet nadúmrtí oproti běžnému roku vyšší než je počet nadúmrtí prokazatelně spojených s covidem, nabízí se otázka. co je příčinou. Pokud bychom to chtěli vědět přesně, museli bychom navíc zatěžovat systém testováním všech zemřelých (kterým však již takové testování je k ničemu).

Podle teorie (* Occamovy břitvy) nejpravděpodobnější příčinou je zpravidla ta nejjednodušší (připouštím, že to možná píši trochu chybně). V našem případě to znamená, že s velkou mírou pravděpodobnosti se na tom podepsal covid. Pokud totiž nedošlo k dalším změnám parametrů, majících vliv na počet mrtvých, potom nejpravděpodobnější příčinou nadúmrtí vyšších, než je počet nadúmrtí způsobených covidem, opět covid, který jsme u zemřelých včas nedetekovali.

* Occamova břitva- jedna z možných interpretací:

"Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované."

V našem případě tedy vysvětlení vyššího počtu nadúmrtí oproti počtu nadúmrtí prokazatelně spojených s covidem spočívá v tom, že zřejmě nejsme schopni zachytit všechny nakažné covidem, potažmo tedy ani všechny zemřelé, z čehož plyne, že nejpravděpodobnější příčinou vysokého počtu nadúmrtí je prostě covid-19.

1 2
možnosti
MA

Máte pravdu... a navíc je přece úplně jedno jestli zemřu na kovid, a nebo na uřezanou ruku, kterou mi neměl kdo zašít protože všichni doktoři buď totálně vyčerpaní spali po 24hod směně a nebo ji zrovna sloužili v kovidáriu, kde toho dne umřelo 100, 200, 400 lidí na kovid...

Prostě se mi nedostalo péče protože systém je totálně v háji a v háji je kvůli čemu? Kvůli tomu problému který se řeší blbě a měl by se řešit jinak?

Zajímalo by mě jak? Jak jinak chcete řešit situaci, kdy máte v krajské nemocnici třeba 20 doktorů, 60 lůžek intenzivní péče a na chodbě 80 dusících se pacientů? Kterých zítra bude 160, a pozítří 320? Popozítří... Kam dáte toho s uříznutou rukou - kovid nekovid?

1 0
možnosti
TD

Na jaře byl přece také lockdown, panika a omezení zdravotní péče. Jenže na statistikách úmrtí se to nijak znatelně neprojevilo. Také ovšem bylo covidových případů skoro o 2 řády méně, mrtvých všeho všudy 3 stovky a nemocnice téměř prázdné, zatímco teď na podzim kvůli covidovým pacientům zcela objektivně praskají ve švech. Ale jistě, pojďme si namlouvat že to nemá s covidem nic společného a že všichni umírají kvůli stresu a hloupým opatřením.

5 0
možnosti
MV

Přesně tak - na jaře lockdown paradoxně zřejmě více lidí "zachranil", než kolik bylo obětí Covidu - díky omezením se snížila nehodovost, počty zranění z volnočasových aktivit, roušky apod. chránily nejen proti Covidu, ale i proti chřipce a dalším respiračním nemocem atd.

3 0
možnosti
MV

Díval jsem se ještě jednou na ty statistiky a zjistil, že počet "nadúmrtí" byl vyšší než počet zemřelých na Covid už PŘED zavedením lockdownu (14.10.).

Akorát před lockdownem počet "nadúmrtí" nebyl tam obrovský jako při vrcholu epidemie, proto se tomu nevěnovala pozornost.

Dle mého názoru je to jasná indicie k tomu, že reálný počet obětí Covidu je o několik tisíc vyšší než je oficiální statistika.

1 1
možnosti
MS

Myslíte to dobře a napsal jste to hezky. To co asi chcete - moje domněnka - je najít ten pomyslný zlatý střed mezi ochranou a sociálním nevyloučením, popř. záchranou ekonomiky.

Já být v roli ministra zdravotnictví, tak bych například nechal otevřené školní jídelny. Rodiče dětí a důchodci by to ocenili. Vzít hotové jídlo zabere méně času, než nákup v supermarketu a také není tak častá potřeba dokupovat potraviny. A důchodce není tak izolován.

Ohledně lyžařů hotely bych nechal otevřené, jen bych zakázal shromažďování ve společných prostorách a upřednostnil bych ubytované s negativním testem. A dalo by se toho najít víc.

1 0
možnosti
MV

V současnosti jsou poslední statistická data ČSÚ k dispozici za 45. týden - tzn. do 8.11.:

týden "nadúmrtí" zemřelí Covid rozdíl

41. 480 298 182

42. 865 491 374

43. 1537 879 658

44. 2138 1344 794

45. 2098 1513 576

Lockdown (uzavření domovů seniorů apod.) byl vyhlášen 14. října. Počet obětí "lockdownu" by měl být na nejnižší na začátku a postupně růst. Skutečnost je ale jiná - uvidíme, jak se statistika bude vyvíjet po zveřejnění dalších dat.

Dle mého názoru je ale příčinou naprosté většiny těch "nadúmrtí" Covid - jen u zemřelých pravděpodobně nebyl proveden test.

2 0
možnosti
MV

Koukám, že po odeslání se "ztratil" formát tabulky - omlouvám se za zhoršenou čitelnost.

0 0
možnosti