Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

v Česku jsou uměle podhodnoceny ceny všech profesí, a to, že technici jsou sráženi dolů více je dáno tím, že si to prostě nechají líbit.

0 0
možnosti

Problém je, že vláda, potažmo stát, nemá naprosto žádné páky, jak toto ovlivnit. Nezávislost školství na vládnoucí moci je garantovaná zákonem a školství samotné se řídí poptávkou. Takže tudy cesta nepovede. Jediné, co by mohlo pomoci, je spolupráce vlády, podnikatelů a škol, kdy by tyto subjekty komplexně podporovaly žádané obory. Tedy umožňovaly by je studovat zcela zdarma i lidem z velmi chudých poměrů (ono dnes 6000 Kč měsíčně za studenta pro leckoho není zrovna sranda a to jsem ještě z hodně levného kraje) třeba formou částečného výdělku na praxích, které by byly součástí studia a zajistily jim i další výhody, jako tu samotnou praxi, možnost účasti na zajímavých projektech apod. K tomu ovšem jaksi nedochází, že...

1 0
možnosti

J85a63n 22R12á76ž

6. 8. 2016 15:42

Kdyby student věděl, že zároveň s diplomem v ruce má po skončení studia i min. 200tis. dluhu ze studijní půjčky a vidinu nulové státní sociální dotace, rozhodně by přednostně volil studijní obor podle kritéria uplatnitelnosti na trhu práce, před kritériem "tohle zvládnu levou zadní i při flákačce po klubech a prodloužím si v pohodě bezstarostné mládí".

Jak jednoduché, milý Watsone, že ano?

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 826x
Zajímá mě ekonomie a společnost. Především těmto dvěma oblastem bych se rád věnoval i ve svém blogu.

 

Seznam rubrik