Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pmoody

3. 5. 2008 20:17
Predpoved

o chovani Vaclava Stastneho. 1) jeho pohadky o emigraci se ztrati z internetu .  Nebo   2) bude tvrdit to co tvrdi alkoholici- za vsechno muze nekdo jiny, okolnosti atd. a on je nevinny 3) zmeni si jmeno 4) omluvi se a vyrovna se svou minulosti a to nejen financne. Prijimam sazky (V.S. se nesmi zucastnit )  Jak V. S. znam, tipuji to na moznost 2

0 0
možnosti
P

pmoody

2. 5. 2008 21:10
Nevi nekdo,

proc autor tak zarputile mlci ? Zrejme nema co by dodal  k poslednim prispevkum.

0 0
možnosti
P

pmoody

28. 4. 2008 20:36
Autor keca,

rozesmalo me , jak ve svem prispevku napsal VELKYM pismem , ze emigroval vzdy z politickych duvodu. Keca Z Kanady zmizel jak smrad a jedine co po nem zustalo jsou nezaplacene dluhy.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

28. 4. 2008 9:32
haha

Vašíku, odevšud jsi utekl, protože jsi tam měl nezaplacené dluhy. Už jsi zaplatil Kučerům? A s tím finančním poradcem - to můžeš vykládat opravdu jenom v Česku. Já si pamatuji, jak jsi dům od domu prodával uzenky, ze soucitu jsem ti dohodila pár zákazníků, kteří si u tebe taky ze soucitu objednali nějaký ten balíček masa na vánoce, zaplatili předem a nakonec neviděli ani uzenky, ani peníze. To bylo tuším zrovna v tom roce 1989. Že by tvůj odchod měl spíš něco společného s tímhle?

0 0
možnosti

Hucul

5. 3. 2008 9:37
Svedsko.

Nojo, ja sla az kdyz jsem mohla. Ze pry po revoluci uz neni proc odchazet, mela bych zustat a budovat demokracii. Ale kdyz vidim, jak ten stat okradl me blizke o vsechno vcetne delky jejich zivota, nechci v nem zustat a radsi si uriznu ruku, nez platit ze svych dani saradu ceske politicke sceny. Ale do Svedska uz jsem prisla zjevne pozde. Ale mam dobre zpravy: prevzala to tu pravice. Snad se i jednou rozhodnou vratit sami sobe svobodu pred velkym bratrem a prestat si delat dluhy velkovykrmnou socek a vychovou nemakacenku.

0 0
možnosti

Václav Šťastný

5. 3. 2008 11:49
Re: Svedsko.

Děvče, děvče, vidím, že od mých časů se v tom Švédsku mnoho nezměnilo - kromě toho, že dnes "pravie", Však oni zase vyhlásí "Největší stávku ve Švédské historii", nic se neboj. Držím ti palce a věř, jsem s tebou.

0 0
možnosti

jirka68

4. 3. 2008 23:13
Vsude je neco.

Vsude je neco. U nas doma to neni idealni a tak, hlavne pro nas, kteri svou zemi milujeme, je velmi bolestive porovnavat. Jeste pred svou soucasnou "emigraci" jsem doma zil hlavne z poslechu BBC, cetby knih, prochazek a vyletu na kole, z prace. Na nektera mista jsem nechodil, noviny jsem necetl a televizi nesledoval. Nase media a spolecnost jsem vytesnoval. Vytvoril jsem si takove soukrome ghetto. Bylo to prima.

0 0
možnosti

Geran

4. 3. 2008 21:38
Emigrace

Pane Stastny,  pocet  diskutujicich o Vasem clanku je dokladem, ze je nestastne obsahem neprijemny. Ocekaval jsem to.

0 0
možnosti
MP

MirkaP

5. 3. 2008 14:53
Re: Emigrace

Je-li obsahem nepříjemný, o to více by mu  někteří pod článkem mohli nadávat, ne?

Pro mě osobně byl k neučtení. Chtělo by to vložit pár odstavců, takhle se text slévá do jednoho chumlu a těžko se v něm orientuji.

A jenom detail - STESK, ne stezka. Pokud mám v nepřehledném textu ještě řešit rébusy, jdu jinam. Ale mrzí mě to, proto to tu píšu.

0 0
možnosti

Geran

4. 3. 2008 18:44
Emigrace

Dobry clanek! Bude mu ale vetsina ctenaru rozumet? Pro mne nebyla emigrace take lehkou, ale emigrovat domu z mnoha duvodu by bylo daleko tezsi. Domu jezdim od zacatku 90 let, ale bohuzel cim dale mene. Vam to vysvetlovat nemusim a ti ostatni to tezko pochopi.

0 0
možnosti

Václav Šťastný

5. 3. 2008 8:56
Re: Emigrace

Geran nebo Göran? V každém případě zdravím a díky. Já jsem přesvědčen, že mi všichni rozumí, akorát někteří neunesou, když se jim nastaví zrcadlo. Poprvé v životě se s nějakým národem perfektně domluvím – a přesto mu nerozumím. Je to tragické či komické? Toď český „špecifík-um“. Ať si každý sám odpoví: „Švejk“, je to pozitivní či negativní postava? Z této knížky, ač vrcholně humorné, musí být každému člověku při hlubším zamyšlení nesmírně smutno. Přitom je v Česku čtenější než nejčtenější kniha světa Bible. Toď Češi. Toď tento – můj – národ.

0 0
možnosti

Čonka

4. 3. 2008 18:26
ok

[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.