Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ondra M

5. 3. 2008 17:06
Radar

Mám takový pocit, že jste značně pro-americky zaujatý.  (Abychom si rozumněli, já jsem v zásadě pro radar), ale vidět USA čistě jako dobroděje je také trochu tendenční. Je pravda, že v obou světových válkách USA zasáhly a zvrátily vývoj k dobrému, ale vzpomeňte si na dojednání o rozdělení sfér vlivu.

Vláda USA prosazuje své zájmy a my bychom po svých vládách měli chtít, aby prosazovaly ty naše.

0 0
možnosti

Václav Šťastný

6. 3. 2008 9:17
Re: Radar

Ano, jistě, není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem - a to platí i o státec a tudíž i USA. Otázka "preferencí" je většinou otázkou o minimalizaci "zla", ne maximalizaci "dobra". Jistě, na naší vládě můžeme chtít cokoliv, mám však dojem, že pro samé individuální kšeftíčky nemá čas naslouchat.

0 0
možnosti

Václav Šťastný

2. 3. 2008 13:07
Bravo

Musím říct, že nechápu, proč si myslíte, že víte, co já vím a co nevím? Odkud jste vzal, že jsem zmanipulován? Známe se? Nebo jste prachobyčejný demagog? Já pouze vím, že Američané ve dvou SVĚTOVÝCH válkách zachránili svět před Německou dominancí a EVROPU jednou před komunistickou. Jaké k tomu měli pohnutky si vytvořit ekonomickou konkurenci v Západním Německu, Japonsku a Jižní Koreji a dnes v EU, v Číně a v Indii a časem i v Jižní Americe a v Africe, to já fakticky nevím. Jen vím, že blahobyt vytváří pouze blahobyt, a ten dnes máme výhradně díky USA (nebo si myslíte, že to je díky SSSR?).

 

Řekněte, kdyby „Pánbůh“ povolil pouze a jedině občanství Americké, Ruské, Iránské (nebo lépe řečeno „Islámské“) a Čínské, a ostatní občanství zakázal, jaké bys volil?

0 0
možnosti

karel60

2. 3. 2008 10:07
Bravo

Pěkná rýmovačka, ale o ničem. Jsem přesvedčen, že nevíte, pouze jste zmanipulován. Kdybyste totiž věděl, tak byste radarovou základnu nechtěl. Nebuďte bláhový, že USA by nám přišli na pomoc, leda tak po zásahu jadernou zbraní rabovat. My totiž nemáme naftu. Jediným naším spojencem může být Evropa, protože naše ohrožení je i jejím ohrožením. USA by do války nešly, kdyby nebyli napadeni Japonskem a do Evropy šly jen za mocenskými cíli, nemohli přenechat vše Stalinovi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1175x
Odmítám lhostejnost a zavrhuji alibismus.