Mayský vykřičník - 21.12.2012 !

Věk jaguára, počínající r. 3114 př.n.l. nás podaroval i dalším nezbytným datem a to, že skončí v r. 2012 a přesně 21. prosince.  Tak praví víra dávných Mayů . Přitahuje vědce, fantasty a samozřejmě dává katastrofikům příležitost vyvolat strach a přivolávat hrůzy, které na nás tímto čekají. Připomeňme si např. katastrofe-film s názvem "2012" od mistra kasovních trháků Rolanda Emmericha z bájného Hollywoodu. Jedno je vcelku jisté...

 

Dne 22.12.2012 Slunce v zimním slunovratu spočine v jedné rovině s "Hvězdnou branou " ve středu naší galaxie. Dochází k tomu jednou za 25 800 let, pokud  se lidstvo dožije, bude na jevišti této události. Americký spisovatel a badatel J.M .Jenkins to poeticky nazývá spojením kosmické matky  (Mléčné dráhy ) s Prvotním otcem  (zimním slunovratem). O zimním slunovratu 21.12.12 vyjde Slunce v temné spáře v centru naší galaxie - Mléčné dráhy.  Mayové střed této temné spáry  popisují jako díru v nebi - "kosmickou dělohu" , kterou kouzelný král vstoupil do jiných dimenzí, získal klíč ke svatému vědění  a cestoval po obrovských vzdálenostech Všehomíra.

Existuje strašení věštců, např. Nostradama, naproti tomu i vize o počátku zlatého věku . Přizvukuje i astrologie. Teorie posunu zemské kůry, potopě světa, smrtících bouřích, klimatické revoluci a jiné... Mayská proroctví a magické datum zaměstnávají miliony lidí. Maye neobviňujme- zanechali hádanku, ale nikoliv katastrofické vize o dnech poté... Konstatuje se, že Mayové  věřili ve znovuzrození jejich světa, podle neutrálního scénáře nelze vyloučit některé scénáře zániku,ale jejich kalendářoví kněží zánik světa nepředpovídali... Určitě máme na Zeměkouli dost starostí s ekonomickými krizemi , nesmírnou bídou obyvatel světa v rozsáhlých oblastech, ničením deštných pralesů a přírody hrozivým tempem... Ani na tom se lidstvo neumí domluvit. Existuje názor , že kdyby zůstal matriarchát , nebyl by svět obklíčen zbrojními arzenály ohromných rozměrů, které spolykají nesmírné prostředky, které by  šly investovat jinam - do potřebnějších oblastí. Kdyby nás v tomto přivedl magický datum k rozumu, bylo by to prospěšné pro celé lidstvo ... Nezbývá než čekat - uvidíme .

 

V. Řehák

 

 

www.astrojinak.wz.cz

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Václav Řehák | úterý 11.10.2011 17:10 | karma článku: 12,14 | přečteno: 1295x