Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Položím poměrně jednoduchou otázku: vcelku apoliticky se dá říci, že Miroslav Kalousek, Václav Klaus, Miroslav Štěpán, Randsdorf, Grebeníček, Benda a celá plejáda politiků této zemi škodí, dokonce že nezastupují své voliče, ale hrají si jen na další Staliny, Leniny a Putiny. To není demokracie. A hned potom: Je třeba takové pseudodemokracie?

0 1
možnosti
Foto

Já, pane Rambousku, už tuto cestu nevidím. Shledávám lepším pasivní (aktivní) odpor, tedy izolaci státu a soudobých stran od majetku a disponibilních prostředků. Vlastně vzpouru proti státu a zákonům, které si vlastně většina společnosti nepřeje. Našli bych jich mnoho. 

Republikové zřízení a zastupitelská demokracie vlastně selhávají, protože dávají příliš mnoho výhod proletariátu a obecné hlouposti. 

Společnost, které vládnou hlupci a proléti nese všechny znaky marx-leninismu. Soudobé strany jsou marxistické, i když se nazývají jinak. Je třeba je zničit silou, jinak zničí ty nemarxistické. To je tak jasné.

0 0
možnosti

Děkuji všem, kdo procházeli celý seriál Všežravý stát - nebo i diskutovali - panu Závladskému zvlášť.

K těm Grebeníčkům a Bendům - když byli zvoleni, tak zastupují. Jde o to, aby takoví zvoleni nebyli. 

Jak nedávat příliš mnoho prostoru "proletariátu a obecné hlouposti" jsem se právě snažil popsat.

0 0
možnosti
Foto

První bodu, by jste dosáhl jak? Co si představujete pod pojmem politická a ekonomická gramotnost?

0 0
možnosti

teoretické bláboly o ničem....

1 1
možnosti

Všežravý stát jsou všežravý občané ... .

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Ekonom zabývající se použitím ekonomických metod v politice, píšící tak jednoduše, jak to jen jde. S cílem popisovat příčiny veřejného stresu z politiky a navrhnout možnou cestu jeho zmírnění. Její součástí by měl být tento blog.

Seznam rubrik