Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kolego Rambousku, vy jste nepochopil, že světová vláda mezinárodní finanční a majetkové oligarchie nemůže potřebovat široce a všestranně vzdělanou masu obyvatel.

Všestranně vzdělaní občané a voliči by si nakonec dokázali vynutit vlády, které by sloužily jejich většině a nikoli vládcům peněz a masových medií. Vláda pro většinu lidí by netrpěla pokračující závratnou a lidstvu a jeho vývoji škodící společenskou nerovnost, plodící bídu, zločin, nemravnost, rasovou a nacionalistickou nenávist a války.

Dnešní stav světa (nejen politicko-ekonomického vzdělání) vyžaduje a vynutí si nakonec globální reformu (nebo bude nutná revoluce?), spočívající ve změně chápání uspokojivého života a životních cílů jedinců a celé lidské populace.

0 0
možnosti

Úroveň vzdělání se mi nelíbí.

Studenti jsou - dle mého názoru vzdělání příliš technokraticky, takže jistě se naučí dělat prezentace v Powerpointu nebo tabulky v Excelu, ale už se nedozví jak funguje neoliberální kapitalismus, tedy systém ve kterém žijí.

Toho pak pochopitelně může zneužít kdokoliv - třeba SSO.

A protože hloupým a nedovzdělaným se lépe vládne, není v zájmu politiků, aby tento stav napravili.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Ekonom zabývající se použitím ekonomických metod v politice, píšící tak jednoduše, jak to jen jde. S cílem popisovat příčiny veřejného stresu z politiky a navrhnout možnou cestu jeho zmírnění. Její součástí by měl být tento blog.

Seznam rubrik