Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přesněni, je nutné zestátňovat, protože nelze dopustit situaci, aby byly privatizovány zisky a socializovány ztráty.

0 0
možnosti
Foto

Musíte si přečíst víc článků pana Rambouska.   Mělo by se naopak vše zprivatizovat.

0 0
možnosti

To, že si jednotlivé ekonomické teorie částečně odporují je dáno tím, že reagují na určitý historický vývoj - obvykle nějakou vážnou ekonomickou krizi, a snaží se jej vysvětlit. Tak Keynes se svou teorií reagoval na to, co se stalo za Velké deprese a Friedmann svůj monetarismus odvodil jako reakci na stagflaci 70.let, kdy v rozporu s tehdy platnými teoriemi rostla inflace i nezaměstnanost najednou (a bylo to potřeba vysvětlit). Dnes zase neumíme vysvětlit, proč roste množství peněz, aniž by rostla inflace...možná je tu prostor pro další ekonomickou teorii:-)

0 0
možnosti

Inflace neroste, protože růst množství peněz je kompenzován snížením rychlosti jejich oběhu, což je zase způsobem snížením důvěry.  To je jasné ze vzorce Q x P = M x V.

0 0
možnosti

A jak byste v r. 1946 vyargumentoval  filipiku proti zestátnění. které bylo postaveno na tézi, že nelze privatizovat zisky a socializovat náklady.

0 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Ekonom zabývající se použitím ekonomických metod v politice, píšící tak jednoduše, jak to jen jde. S cílem popisovat příčiny veřejného stresu z politiky a navrhnout možnou cestu jeho zmírnění. Její součástí by měl být tento blog.

Seznam rubrik