Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak netuším , jestli jste ta fakta trivializoval , překrucoval nebo obojí.

S asociační dohodou jste je jednoznačně překroutil, protože ta původní varianta pokud si dobře pamatuji Ukrajině nedávala žádné výhody ale byla krajně výhodná pro EU a v té podobě by ji podepsal jen blázen.

Ukrajina je v podstatě závislá na Rusku asi tak jako ČR na EU a je nemožné prostě jen otočit kormidlem a to všichni politici na Ukrajině vědí ale proč si nepřihřát vlastní polívčičku a dostat se k moci, že? A přesně to udělali opoziční politici a dokonce i lidé, kteří prostě ve vysoké politice nebyli a jen využili příležitost.

Do volby východ nebo západ se dostali Ukrajinci sami ale za vydatné pomoci jak EU tak Ruska.

Rusko nabídlo nějakou pomoc první a EU ve snaze o získání většího vlivu prostě jen změnila hru a dala nějakou nabídku tentokrát zase nevýhodnou pro ni samu. To je ten paradox.

A ty prostý Ukrajinče si vyber. Na čí stranu se přikloníš?

1 0
možnosti
Foto

Prostý Ukrajinec se už přiklonil po rozpadu SSSR. Jeho zkušenosti s nadvládou všech ruských režimů mu našeptávají, že lepší  Brusel než svatý Vladimír.

2 0
možnosti

Ukrajina před volbu VYCHOD ZAPAD nebyla postavena, nýbrž je to jena pouze záležitostí UKRAJINSKEHO LIDU kam chce směřovat.

0 0
možnosti
Foto

Díky ... až zoufale je nejen zde ukázat sled událostí, kde se nezaujatě ukáže příčina a následek, nebo ještě lépe Dostojevského Prestupljenije i nakazanije, kde Janukovič je nejpravděpodobnější Raskolnikov ... kéž by se našla nějaká Soňa, která přiměje odpovědné za první stovku obětí, aby vzali na sebe nakazanije

2 1
možnosti

Klaus= Kmotr svobodných

Klaus má mnoho majetků v Rusku, včetně Air Bank a o2 byla by škoda skočit mu na lep ještě po třetí za sebou !

2 2
možnosti
Foto

Vytrhávat fakta z kontextu nelze, v tom máte pravdu.

Proč jste ale vytrhl fakt, že zástupci opozice, EU i USA podepsali s Janukovyčem dohodu o předčasných volbách v květnu 2014, za pár hodin ji porušili a vlády se nelegitimně zmocnila parta nacionalistů v čele s Turčinovem a Jaceňukem, které okamžitě jmenovali a potvrdili zástupci EU a USA?

Teď se diví, že sklízejí ovoce svojí věrolomnosti a hlouposti Rv

6 9
možnosti

Podívejte, USA ani EU nejela s tanky z MAjdanu "na hrad" . Referndum, volby etc měl Janukovyč  uspořádat I SAM a to ještě přerdtím, než se pokusil opozici vůči jeho politické cestě násiulím zlikvidovat.  V okamžiku podepsání vámi zmíněné dohody už mu koudel pod vocasem dávno hořela a události už zkrátka byly v běhu. Je to politická chyba a politická zodpovědnost právě Janukovyče, že nehodil spátečku včas.

2 1
možnosti

V právním státě se příkazy soudu se respektují. Proč zatajujete před čtenáři tuto nejdůležitější skutečnost. Kdyby v Česku nerepspektovali komunisté soudní zákaz demonstrací na Staroměstském náměstí na Vánoce s požadavkem provést znárodnění v celé EU, to byste křičel. Nadšením asi ne?

2 4
možnosti
Foto

Zase modlicí mlýnek. Soudní příkaz respektovat musíte, ale stejně si to můžete udělat po svém (příkladů z našeho českého chlívečku dost).

Na příkaz Kremlu poslušného,  zaprodaného a zkorumpovaného soudu se můžete leda vy... smát.

Ano, proti špatnému režimu lze vést revoluci pouze po jeho předchozím schválení.

Pravda, že většina revolucí nedopadla šťastně (francouzská, pak VŘSR...).

Nicméně dvě ano: bužoasně demokratická revoluce v Nizozemsku (tuším 1576) a mexická, vedená Benitem Juarézem.

1 0
možnosti
Foto

Karma! To se některým nebude líbit. Připravte se.

8 1
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Ekonom zabývající se použitím ekonomických metod v politice, píšící tak jednoduše, jak to jen jde. S cílem popisovat příčiny veřejného stresu z politiky a navrhnout možnou cestu jeho zmírnění. Její součástí by měl být tento blog.

Seznam rubrik