Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To, že autor prohlašuje,že působí v Rusku a na Ukrajině cosi dokazuje. Asi řeší dovoz do těchto končin a nebo kooperaci. Když píše "Zná ostatně někdo ruský počítač, osobní auto na západní  úrovni, mobilní telefon – nebo alespoň slušné kolo ruské výroby? " tak je trošku mimo. A Rusko nemá tak jednoduchou strukturu vývozu surovin a použití prostředku z těchto  oblastí, jak uvádí. Hlavním problémem Ruska je zrušení duplicitní měny- Dolaru, který je podložen aktivy v Rusku. A to je hlavní problém stability Dolaru ve světě.... a na druhé straně obrovská zbraň vůči USA.

0 0
možnosti

Co je to za řešení, zbavit se jedné závislosti a dobrovolně přijmout jinou, i za cenu zničení přírody a zvýšení nákladů?

Mnoho zemí má na svém území přírodní bohatství a samozřejmě ho nabízí za peníze jiným zemím. Od nich zase kupují to, co doma nemají. A nikdy toto nebylo nazýváno vydíráním.

1 0
možnosti
Foto

Zajímavé a má to racionální jádro. Ruská  ekonomika je opravdu výrazně jednostranně zaměřená na vývoz surovin bez přidané hodnoty. Evropa se  může pod tlakem rozhodnout pro jiné zdroje ( střední Východ, severní Afrika , alternativní zdroje , břidličný plyn¨) i za cenu dočasné stagnace.

Rusko by v tom případě ale dopadlo jak Detroit , Liverpool či polský Štětín po zavření fabrik a doků. Potom by VVP mohl vyvážet pouze revoluci . Jako kdysi VIL.:-)

1 1
možnosti

Z36d44e78n47a 27K13o27č56í

6. 5. 2014 19:17

Dejte těm Rusákům co proto - zatáhněte si svou vlastní plynovou přípojku a čekejte až k vám ten břidlicový plyn doteče ;-D

7 1
možnosti

..... položme si otázku jinak - Kdo potřebuje arabský plyn ? Dosadíme ve Vaší úvaze místo Ruska např. Saudskou Arábi, Katar, Kuvajt atd. a máme jasno. Pokud máte takové znalosti a zkušenosti z ruského regionu, jak píšete, nebylo by od věci s tímto Vaším jednoduchým řešením seznámit politickou reprezaentaci Bruselu. Nedokážu si vysvětlit, jak to těm expetům v EU mohlo uniknout ?!

3 0
možnosti

Tak toto je dost nepovedený článek se spoustou naivit toho nejhrubšího formátu. Nepíšu demagogie, nějak ji tu nemá místní komsomolská euroletka v oblibě.

Zpět k tématu. Pobavil mě jakýsi polský ministr, či premiér, už ta jména neznám, co s velkou pompou zatloukal zákl. kámen na výstavbu terminálu pro z Ameriky dovezený břidlicový plyn. Co tohle je za nezodpovědného politika, to přeci ani nemůže myslet vážně. Jasné, suroviny se dají dovést třeba z Marsu, ale kolik to bude stát finálního odběratele, to nechci domýšlet.

Člověk nemusí být zrovna inteligenčně na výši, aby pochopil, že suroviny - to je a v blízké budoucnosti bude ta nejdůležitější komodita. Takže tvrdit, že si Rusko může se svým plynem... však víte.... takovou ptákovinu mi neřekne ani deváťák.

7 7
možnosti

Tak trochu demagogie ale nevadí. Vy třeba znáte nějaké Belgické auto na západní úrovni? Nebo Bulharský telefon na západní úrovni, nebo český počítač na západní úrovni?

Pokud ano tak kde je mohu koupit?

2 5
možnosti
Foto

Doufám, že hrozba zavření ruského kohoutku dovolí vytáhnout ze šuplíku dávno vyzkoušené technologie, kterými se nedostatek plynu a ropy nahradí.

4 0
možnosti

Z16d38e30n88a 98K97o16č43í

6. 5. 2014 19:20

Například auta na dřevoplyn by krásně voněla po udírně - podobně jako za poslední války;-)

4 0
možnosti
Foto

Nic ve zlém, ale info ,,z Kyjeva". A ještě ,,detail". Čína!Poněkud opomenuto:-/ Nekopu ani za jednu stranu! Jak se to vše projeví nejen na mých nákladech? Také ,,detail".;-( Jinak jistě, byznys je byznys. A že kapitál nezná hranic, to jste také nejen studoval, ale i Vás to živí, což samo o sobě také není nic špatného.;-)

2 1
možnosti
Foto

Jak topíte? Plyn nemáme, soused i my máme tepelné čerpadlo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 27
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 626x
Ekonom zabývající se použitím ekonomických metod v politice, píšící tak jednoduše, jak to jen jde. S cílem popisovat příčiny veřejného stresu z politiky a navrhnout možnou cestu jeho zmírnění. Její součástí by měl být tento blog.

Seznam rubrik