Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

Kdybyste byl křesťan, viděl byste to stejně jako ten polský křesťanský poslanec. Početí dítěte je za jakýchkokoliv okolností BOŽÍ vůle a i z toho důvodu vy nemůžete brát život dítěti, i kdyby to bylo ještě miniaturní embryo. A musíte se k němu pak chovat se stejnou láskou jako k ostatním dětem. Prostě to vychází z křesťanské filosofie, proto se to drželo dlouho v striktně katolických zemích jako je Polsko či Irsko.

0 10
možnosti
Foto

znásilnění je vážný zločin a ten, kdo nutí oběť porodit dítě, které bude možná nenávidět a celý život strachy pozorovat, jestli se z něj nevyklube stejná zrůda jako "otec" je ještě větší. Povídačky o nějakém Pepíkovi přikurtovanému ke kříži by neměli opravňovat nikoho, aby nevěřícího zákonec nutil žít podle jeho smyšlenek a vynucoval si to navíc zákonem. Patřím na blogu k těm ateistům, kteří považují křesťany za převážně velmi slušné lidi. Legislativní snaha vsunout křesťanství násilím všem je ale přesně ta míra za kterou budu fungovat jako nejich zavilý nepřítel. Svoboda jednotlivce je nedotknutelná a zestátnění ženské dělohy je zločin! A jak to vidí křesťané je prostě věc JEN křesťanů. Není to obecnou a jedinou pravdou.

8 0
možnosti
IH

I76r86e17n76a 43H74r53u58b71á

20. 11. 2012 15:31

"ženy, které zaměnily pojmy interrupce a antikoncepce". A co muži? Proč si tu paní z fabriky ten její nevzal?

7 0
možnosti
PB

Prosím, dovolím si trošku ženského pohledu: pan polský poslanec je analfabet, když neví, že pokud je žena znásilněna, může jí být do 24 hodin podán lék, který zabrání tomu, aby z tohoto nechtěného styku otěhotněla. To není vůbec potrat! Protože dokonce až do 3. dne po styku dochází teprve ke slučování a k rýhování - a to ještě zdaleka není oplodněné vajíčko v děloze! Takže věřím tomu, že u znásilnění, kdy žena do 24 vyhledá pomoc, tak rozhodně k těhotenství vůbec nemusí dojít.

17 0
možnosti
PS

P91a28v59e57l 72S73y90c26h66a

20. 11. 2012 9:14

R^ Jasně napsáno, a je smutné, ale nutné, že je potřeba někomu vysvětlovat, že nesouhlas s potratem neznamená shvalování jejich zákazu:) 

Tento postoj k potratům sdílím téže...

6 7
možnosti
PB

U podání léku po znásilnění, který zabrání reakci spermatu v těle ženy, se rozhodně nejedná o potrat. Opravdu plod se vytváří velmi dlouho od styku.

A dále je bohužel několik chorob, kterou matky přenašečky předávají plodům. Např.  ženy hemofilii nemají, jen ji přenáší. U těchto přenašeček se narodí zdravé dcery. Ale u synů je přenos téměř jistý. Proto se zjišťuje u žen-přenašeček pohlaví dítěte odběrem plodové vody co nejříve a v případě syna se těhotenství ukončí. Je trápením nechat ženu donosit dítě, u kterého se ví, že nepřežije po porodu.Trpěla by po porodu ještě více, až by o stále krvácející dítě přišla. Takže ve vážných případech je opravdu nelidské ohrožovat matku těhotenstvím vážně nemocného plodu. Je to velká zátěž a po porodu velký stres a žal... Během těhotenství nás miminko šimrá, kope, spokojeně se převaluje, když sníme teplé jídlo, vytváříme si k němu hezký vztah už v bříšku, ono tam žije, spinká i zlobí, když nás budí kopanci ve 3 ráno. My ho milujeme už tam.

12 0
možnosti
TK

T26o67m 31K78r26a19u73s

20. 11. 2012 9:04

Katolika cirkev je nejen proti potratum, ale take proti sex-ed, proti tomu aby mladez mela volny pristup k nezavislym instrukcim ze spolehliveho lekarskeho zdroje jak vest zdravy zivot a jak se pomoci kontracepce vyhnout nezadoucimu tehotenstvi.

10 0
možnosti
OK

To je tím, že křesťané apelují na věrnost a úctu k člověku a odmítají sex-ed v podobě výuky bezpečnosti při sportovních aktivitách.

0 7
možnosti
HS

Pláteníku, neměl byste se vrátit do svého okresu na severu?

10 7
možnosti
JR

J71i73ř35í 51R74o11v90n36ý

20. 11. 2012 9:18

Váš příspěvek není ani moudrý, ani vtipný, ani slušný a navíc totálně mimo téma článku. Určitě jste ale sám se sebou spokojen. Rv

4 7
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1791x
Lidovec a včelař z Valašska. Zástupce ředitele Evropské akademie pro demokracii.