Tak určitě!!! Aneb v čem je MKPR špatné.

Už toho bylo dost. Od začátku zimního semestru neslýchám nic jiného, než jak je obor Marketingová komunikace a PR (MKPR) skvělý, jací tam studují super nadaní a perspektivní lidé, jak elitní (jemuž podobný na kontinentální Evropě neexistuje) obor to je a jaké je z něho príma uplatnění na úplně celém trhu práce. Je načase, aby někdo řekl ty četné nevýhody, které s sebou MKPR nese. Vizte níže.

Žádná holka není dost hezká.

Možná, že se Vám na gymplu či jiné střední škole líbila nějaká spolužačka. Zapomeňte na ni. Zapomeňte na všechny ostatní. Na MKPR jsou ty nejhezčí holky na planetě Zemi i na jiných planetách. Jakoukoli externí holku kdy v životě potkáte, už ji budete vždycky srovnávat s „Vašimi“ MKPR děvčaty a žádná nebude dost hezká.

Vivat academia, Vivat professores.

Pokud jste spíše vědátorský typ, máte rádi hutnou teorii a vznešené myšlenky, na MKPR se jich Vám mnoho nedostane. Budou Vás učit odborníci, kteří nemají zvláštní vizitku na tituly, zato se každodenně pohybují v praxi a vydělávají úkrutné prachy. Nejcennějšími informace, které si z hodin odnesete, pak nejsou v sešitě zvýrazněné poučky a definice, ale zkušenosti a know-how, které se stejně nedájí jen tak napsat s odrážkou do sešitu. Jakmile pak nastoupí někdo a začne zdlouhavě vykládat nějaký „návod k použití“ nějakého předmětu, okamžitě se neskutečně nudíte.

Jde tady o zdraví!

Kalíte. Pořád kalíte. Na jedné akci vymýšlíte druhou, neustále sháníte kostým nebo nějaký předmět na téma párty. Cigaretový kouř Vám ničí pleť a neustále Vám oblečení smrdí kouřem. Když už jste úplně mimo, a třeba v neděli večer se dáváte dohromady, v pondělí najdete na Facebooku fotky z nějaké super party, na které byste byli bývali rádi byli. Se sportem to není lepší. Nakonec vzdáte i běhání, koupíte si hole jako já a začnete se spolužáky chodit na golf. Jednoduše, není to nejzdravější prostředí.

Nemáte skvělé uplatnění na trhu práce po vystudování!

Kéž by! Ve skutečnosti je to tak, že Vaši spolužáci už dávno někde pracují a vy začnete pracovat ještě v prvním semestru. PR agentury se po Vás budou sápat, protože MKPR je dobrá značka, a vy tak svoje studijní léta spojíte s vyděláváním peněz. Tím pádem ještě víc kalíte.

 

Tak to vidíte. Pořád mi někdo píše, jak se má dostat na MKPR, nebo jak se mi tu líbí. Vidíte sami, že to není růžové a všechno má své chyby. Prostě jsem to musel napsat kvůli těm všem, co si myslí, že MKPR je super a není na něm ani smítko něčeho nudného. Ale abych řekl pravdu, když už jsem tady, tak to už nějak doklepu, měnit nehodlám. ….. J

Autor: Václav Pláteník | neděle 8.5.2011 20:00 | karma článku: 18,20 | přečteno: 4644x