Nejsem antikomunista, komunista, rasista, fašista ani jiný xenofob

Ani nechci zavedení segregačních zákonů jako v Americe do 60 let 20 st., nebo za nacismu ve 30-40 letech 20 st., o zákonech komunistů jsem už psal. A píši hlavně o komunistickém nebezpečí proto, že americký a německý-nacistický rasizmus se nás netýkal (krom 6 let válkou a následnou okupací vnuceným), zato komunismus a zvláště ten český, se nás týkal až moc. My jsme vůbec národ, který je papežtější než papež. Bylo to tenkrát a je to i dnes.

A proč stále píši jen o komunistech a ne třeba o nacistech, rasistech a fašistech? Protože ti nemají zatím takovou sílu, jako komunisté. A za druhý, nacisti, fašisti, rasisti, nemají v naší společnosti takovou oporu, jako levicové myšlení. A tím je v Čechách komunismus mnohem nebezpečnější, než jiné nedemokratické směry. Jako příklad bych uvedl Sládkovi Republikány, kteří byli v parlamentu jen jedno volební období a dnes prakticky neexistují.

Tak proč brojit proti něčemu, proti čemu se staví všichni? To raději budu připomínat to, co nás přímo ohrožuje. Až se situace změní a naší zemi bude ohrožovat nacismus, rasismus a fašismus, tak budu připomínat hlavně jejich dobu a činy. Ale i tak nikdy nebudu hájit dobu a činy komunistů.

Nejjednodušeji bych své články přirovnal k příkladu: Když někdo něco snědl a bylo mu špatně, nebo si šáhl na rozpálenou plotnu a popálil se, nebo přecházel na červenou a málem ho přejelo auto…, a sám se tomu vyhýbá a nechce to opakovat, tak mu to nebudete připomínat. Zato když to chce opět zkusit, tak mu to připomenete.

Autor: Václav Nový | úterý 6.10.2009 10:47 | karma článku: 13,88 | přečteno: 1124x
  • Další články autora

Václav Nový

báseň, Mít křídla motýlí

5.12.2012 v 11:00 | Karma: 6,57

Václav Nový

báseň, Krásný den má lásko

3.10.2012 v 11:16 | Karma: 4,46

Václav Nový

báseň, Ty jsi to nejlepší

5.9.2012 v 11:50 | Karma: 4,33