Děkujeme za pochopení.
jita
Bílky
Teda tolik bílků - to je na indiána jak připravené. Upečte piškot, prokrojit a promáznout klasickým pudinkovým krémem - lepší hnědým. Potom vyšlehat bílky(neznám z hlavy poměr bílek - cukr, ale je to v kuchařce naší vesnice tak to hned najdu), uvařit je za stálého šlehání, udělat vrstvu bílků na piškotu a polít čokoládou. Nechat vychladnout, a nabídnout bližním. Kdo má rád indiána z cukrárny, bude se olizovat. Bílky v ledničce vydrží v zavřené sklenici i týden a nic se s nimi nestane - dají se i zamrazit. Jinak rychlejší varianta pro ty co nechtějí péci piškot, nebo potřebují rychlovku - dá se použít i kupovaný - bez prokrojení a krému. Jen udělat sníh a čokoládu, navršit kupoli ze sněhu a polít čokkoládou.
U nás se po něm zaprášilo.
s(h)arka
proč otvíráš troubu...
když děláš tohle těsto? Manu, jak Emanovi říkají přátelé, na to upozorňoval.....
vaclav74
Re: proč otvíráš troubu...
eManu rikal pootevreme troubu a nechame v troube odpocinout 7 minut, tak sem otevrel, ale v tom to nebylo, stejne byly nedopeceny, eManu ma proste lepsi troubu...
Hanka Novotná
Italové jsou spíš známí jako milovníci....
takže je otázkou času, kdy bude "S Italem v posteli".
sir Humprey 010
Re: Italové jsou spíš známí jako milovníci....
TO je kec, Hanko
Ježikača
máte můj obdiv,
tohle není lehké těsto. já Emana miluju, koukám se na to jako na večerníček, má úžasnou energii, bude s ním dobré bejt. a myslím, že naučí spoustu triků a taky nás seznámí se surovinami, kterých bychom se jinak báli. krém zkuste tenhle: ve čtvrt litru mlíka uvařte puding. míchejte do vychladnutí, pak nebude mít žmolky. přidejte 2 lžíce cukru, nebo víc, jak chcete, malý panák koňaku (griotky, rumu), trochu vanilky (skořice, kardamomu) a půl osminky, až osminku másla a vyšlehejte. (klidně elektricky ) je to blbuvzdorné a díky pudinkům, kořalkám a koření různě můžete měnit chuť. držím palce do dalšího vaření a cukraření
vaclav74
Re: máte můj obdiv,
diky za tip, ale me bavi prave to prirodni vareni, bez pudingu a nahrazek....jeste mi to asi bude stat asi hodne zloutku, ale ja na ten krem prijdu:-))
jirkaknop
Z bílků pusinky
to se vyblbnete - šlehání a sušení v troubě!! Nebo laskonky.
Jinak perfektní, já se také občas vyblbnu s nějakou specialitkou a musím říct, že různé krémy a vmíchávání do těst atd.. je husté!!
ratio
Poprvé jsem se dnes od plic zasmála!
Moc hezky podáno. Přeji příjemné zážitky u příštích aplikací receptů italského kuchtíka:-)))))))
Raymond Loewy
Jste dobrej
Tak na toto bych si já netroufl..ale mám tip, co udělat s těma bílkama. Já když něco dělám jen ze žloutků, tak potom z těch bílků dělám omeletu, jenom přidám pár vajec celých, celý to zamíchám, a použiji na omeletu. Je jen na vás, jaký přísady si vyberete do omelety. Tak zdravím a přeji dobrou chut´.
Ray
yvis
koláč
.. jako bych se viděla! Moc mě příspěvek pobavil. Tůhle mi dala sestra recept na vynikající koláč a zaručeně jednoduchý a rychlý, jenže tak jednoduché ani rychlé to pro mě nebylo, protože se mi podařilo zachytit o hrníček s přepuštěným máslem tak, že se máslo rozprsklo po celé kuchyni, kterou jsem pak zbytek (jinak krásné) soboty drhla, musela jít koupit další máslo, spoustu odmašťovacích a čistích přípravků, koláč byl nakonec opravdu vynikající, přesto mě na hóóódně dlouhou dobu vyléčil z pečení.
vitvit
super
s "italem" mam hodne podobne zkušenosti. Něco se povedlo na jedničku, něco končilo v odpadkovem koši - i když v televizi to vypadalo, že na tom není co zkazit !?!
Obecně můžu říct, že když se to povede, je to nejlepší, ale zaroven asi nejdražší dobrota co znám...
SID09
Re: super
Jestli narážíte na ten pořad v TV - tak bych řekl, že je to asi jeden z nejhorších pořadů o vaření.
- Počet článků 46
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1516x