Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

jita

2. 3. 2010 15:31
Bílky

Teda tolik bílků - to je na indiána jak připravené. Upečte piškot, prokrojit a promáznout klasickým pudinkovým krémem - lepší hnědým. Potom vyšlehat bílky(neznám z hlavy poměr bílek - cukr, ale je to v kuchařce naší vesnice tak to hned najdu), uvařit je za stálého šlehání, udělat vrstvu bílků na piškotu a polít čokoládou. Nechat vychladnout, a nabídnout bližním. Kdo má rád indiána z cukrárny, bude se olizovat. Bílky v ledničce vydrží v zavřené sklenici i týden a nic se s nimi nestane - dají se i zamrazit. Jinak rychlejší varianta pro ty co nechtějí péci piškot, nebo potřebují rychlovku - dá se použít i kupovaný - bez prokrojení a krému. Jen udělat sníh a čokoládu, navršit kupoli ze sněhu a polít čokkoládou.

U nás se po něm zaprášilo.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

24. 2. 2010 10:02
proč otvíráš troubu...

když děláš tohle těsto? Manu, jak Emanovi říkají přátelé, na to upozorňoval.....

0 0
možnosti
VM

vaclav74

24. 2. 2010 10:13
Re: proč otvíráš troubu...

eManu rikal pootevreme troubu a nechame v troube odpocinout 7 minut, tak sem otevrel, ale v tom to nebylo, stejne byly nedopeceny, eManu ma proste lepsi troubu...:-/

0 0
možnosti
HN

Hanka Novotná

24. 2. 2010 0:20
Italové jsou spíš známí jako milovníci....

;-Dtakže je otázkou času, kdy bude "S Italem v posteli".

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 010

3. 3. 2010 17:15
Re: Italové jsou spíš známí jako milovníci....

TO je kec, Hanko;-)

0 0
možnosti
KT

Ježikača

24. 2. 2010 0:04
máte můj obdiv,

tohle není lehké těsto. já Emana miluju, koukám se na to jako na večerníček, má úžasnou energii, bude s ním dobré bejt. a myslím, že naučí spoustu triků a taky nás seznámí se surovinami, kterých bychom se jinak báli. krém zkuste tenhle: ve čtvrt litru mlíka uvařte puding. míchejte do vychladnutí, pak nebude mít žmolky. přidejte 2 lžíce cukru, nebo víc, jak chcete, malý panák koňaku (griotky, rumu), trochu vanilky (skořice, kardamomu) a půl osminky, až osminku másla a vyšlehejte. (klidně elektricky :-)) je to blbuvzdorné a díky pudinkům, kořalkám a koření různě můžete měnit chuť. držím palce do dalšího vaření a cukraření

0 0
možnosti
VM

vaclav74

24. 2. 2010 10:03
Re: máte můj obdiv,

diky za tip, ale me bavi prave to prirodni vareni, bez pudingu a nahrazek....jeste mi to asi bude stat asi hodne zloutku, ale ja na ten krem prijdu:-))

0 0
možnosti
J

jirkaknop

23. 2. 2010 19:09
Z bílků pusinky

to se vyblbnete - šlehání a sušení v troubě!! Nebo laskonky.

Jinak perfektní, já se také občas vyblbnu s nějakou specialitkou a musím říct, že různé krémy a vmíchávání do těst atd.. je husté!!

0 0
možnosti
ZL

ratio

23. 2. 2010 18:12
Poprvé jsem se dnes od plic zasmála!

Moc hezky podáno. Přeji příjemné zážitky u příštích aplikací receptů italského kuchtíka:-))))))):-)

0 0
možnosti
RL

Raymond Loewy

23. 2. 2010 17:54
Jste dobrej

Tak na toto bych si já netroufl..ale mám tip, co udělat s těma bílkama. Já když něco dělám jen ze žloutků, tak potom z těch bílků dělám omeletu, jenom přidám pár vajec celých, celý to zamíchám, a použiji na omeletu. Je jen na vás, jaký přísady si vyberete do omelety. Tak zdravím a přeji dobrou chut´.

Ray

0 0
možnosti
Y

yvis

23. 2. 2010 15:28
koláč

.. jako bych se viděla! Moc mě příspěvek pobavil. Tůhle mi dala sestra recept na vynikající koláč a zaručeně jednoduchý a rychlý, jenže tak jednoduché ani rychlé to pro mě nebylo, protože se mi podařilo zachytit o hrníček s přepuštěným máslem tak, že se máslo rozprsklo po celé kuchyni, kterou jsem pak zbytek (jinak krásné)  soboty drhla, musela jít koupit další máslo, spoustu odmašťovacích a čistích přípravků, koláč byl nakonec opravdu vynikající, přesto mě na hóóódně dlouhou dobu vyléčil z pečení.

0 0
možnosti

vitvit

23. 2. 2010 15:25
super

R^

s "italem" mam hodne podobne zkušenosti. Něco se povedlo na jedničku, něco končilo v odpadkovem koši - i když v televizi to vypadalo, že na tom není co zkazit !?!

Obecně můžu říct, že když se to povede, je to nejlepší, ale zaroven asi nejdražší dobrota co znám...

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 2. 2010 15:44
Re: super

Jestli narážíte na ten pořad v TV - tak bych řekl, že je to asi jeden z nejhorších pořadů o vaření. !!!!:-(;-(!!

0 0
možnosti
SM

Monastus

23. 2. 2010 15:24
Praxe je k nezaplacení

Móóóc pěkný příběh ... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1516x

Seznam rubrik