Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejsem zastáncem tlustých čar. Nejsem ani zastánce honů na čarodějnice.

Myslím však, že každý, kdo se "namočil" by si měl být vědom svého chování a nevnucovat okolí svou nevinu, notabene to podávat jako příkladné chování. Takový by neměl určitě fungovat ve vedení státu a státních či obecních orgánů, ale také ne publikovat z pozice bodrého hrdiny.

Dotyčného to trápí a velmi. Proto otevřel další blog a dokonce s ujištěním, že nebude mazat, avšak apriori nazval případné příspěvky zvratky. 

Znovu opakuji, že nejvhodnější přístup k takovým "hrdinům" je IGNORACE.

6 0
možnosti
RF

R16a67d31i67m 49F73r98a44n51c

15. 5. 2013 13:03

R^Máte pravdu, nejlepší bude ignorace. JH sází na blog 1 až 2 výplody denně, což je hodně vysoký průměr a zřejmě to nedělá jen pro osobní zábavu. "Oni", a že jich ještě je, jsou stále aktivnější, jako by byli trvale zaúkolovaní.

3 0
možnosti
AJ

Mě se to osobně netýká, jen vás upozorňuji, že zatímco se vysilujete starými křivdami, kolem se hroutí náš svět a hráči, kteří jsou teď ve hře, vám házejí pod stůl kostičky, abyste se o ně servali a nerušili jim hru - vabank.

2 0
možnosti

Takže kvůli novým nepravostem máme promíjet a zapomínat ty staré? A ty dnešní zase zapomeneme hned jak se objeví nové, třeba pokud dojde po volbách ke změnám a začnou rozkrádat nově zvolené partaje? I když to vlastně nehrozí, neboť u nás se pořád krade napříč politickým spektrem;-D

1 1
možnosti
Foto

Zajímalo by mě, zda byste stejně obhajoval spolupráci s gestapem, pane kolego?

5 2
možnosti
Foto

Podle dosavadní argumentace je to dost pravděpodobné.

5 1
možnosti
VL

Koukám, že se tu sešli dva. Dvě potrefené. A nemůžou mazat příspěvky. :-)

7 1
možnosti
VL

Ten konec: "... je mi z duše protivné, když vidím, jak se bezcharakterní karieristé, ochotní zaprodat svou duši zlu největšímu tváří, že to co udělali, že bylo naprosto v pořádku. A vůbec nezáleží, že snad nikoho neudali, že kvůli ním nikdo neskončil ve vězení. To oni ale nikdy nepochopí."

To je gró, ostatně hermánek to dokazuje každým svým příspěvkem.

9 2
možnosti
RF

Bud jsem vás špatně pochopil nebo vám nerozumím a nebo píšete bludy. Co je správně, autore?

3 3
možnosti
JH

J59i94ř22í 91H58a34n60s

14. 5. 2013 23:58

Ten clanek, to ma byt for?:-(

2 3
možnosti
Foto

A jako potrefená husa se musím ozvat. Ano, v tom článku je dost pravdy a v mém přístupu tehdy bylo dost vypočítavosti a cynismu, že účel světí prostředky. Na druhou stranu si ale myslím, že vždy, při každém lidském činu, jsou nakonec nejdůležitější výsledky.

Těžko může někdo, kdo způsobil smrtelnou nehodu, argumentovat tím, že jeho úmysly byly čisté, nic neporušil (myslí si on), když tam jsou dva mrtví. A druhý, byť jede třeba i nepovoleně a to hodně nepovoleně, nikoho nezabije, je posuzován mírněji.

Proto mě tak strašně irituje, že ti kteří donášeli na své kamarády třeba v Chartě z  toho mají vypadnout a najednou být těmi naprosto nejhoršími ti, kteří šli k firmám a tuto povinnost měli.

Já jsem to dilema měl také a nebylo malé. Můj bratranec Pavel Roubal byl disident, člen Charty a vedoucí představitel VONS. Samozřejmě jsem věděl, to nebudu zastírat, jaké požadavky jsou na pracovníky u cizích firem kladeny a tak jsem, ještě před tím než celá věc vypukla Pavla o svých záměrech informoval a požádal ho o "bobříka mlčení".

Dále si myslím, že Václav směšuje dvě věci. Průmyslovou špionáž a kontrolu zahraničních pracovníků. Podle mého názoru tady nikdo u firem zde podnikajících žádnou průmyslovou špionáž nedělal, šlo víceméně pouze o rutinní kontrolu a dozor s výsledkem "není co hlásit".

V jednom má Václav pravdu, komunisti a špičky StB využili a zneužili databázi těch nejméně důležitých (svazky politických špiček byly již dávno skartovány) spolupracovníků k tomu, aby na ně nasměrovali "hněv lidu" a pokud řeknu, že pan Cibulka zde mohl být využit jako užitečný idiot, tak se ani nemusím mýlit. A poslední věc. Zde jsou zcela otočeny hodnoty. Iniciátorem komunistického teroru byla KSČ. Ta si pro své potřeby vytvořila StB a nikoli naopak. Kamarád, dříve velký partajník, mi kdysi říkal: Jirko víš, proč my nejsme v žádných seznamech? No, protože jsme tomu veleli, cha cha cha. Takže jestliže u kandidáta na prezidenta nevadí 8 let ve zločinecké organizaci, tak proboha o co jde?

4 15
možnosti
JS

Vše co jste napsal - chápu. Ale nechtějte po nikom aby si vás i po vašem přiznání spolupráce a následné bagatelizaci této spolupráce vážil. K tomu prostě lidi nedonutíte a je to dobře.

11 3
možnosti
AJ

Víte, autore, kdyby v listopadu 89 nevznikla nová vláda pomocí aktivních komunistů a kdyby se v lednu 90 nepálily za Prahou hromady dokumentů nejen o těch, kteří donášeli, škodili, ale hlavně o těch, kteří to řídili a vedli...a kteří v tom pokračují 23 let!!!,

tak bych vám mohla dát za pravdu, ale já vidím, že dnes to zase někdo organizuje a odvádí pozornost od skutečných zločinců tím, že předhazuje lidem (někdy bohužel "lůze") sousta typu Bohdalová, Nohavica (vytržené věci z kontextu u první, a osobní krize u druhé osoby) anebo drobné hříšníčky, ze kterých dělá příklady tragického morálního selhání a...jeleni se dál pasou ;-)

Tady na blogu zase probíhá štvanice na pana H., připadá mi to divné. Za spoustu pochybení může člověk dojít odpuštění a tady operují pravděpodobně morálně zcela "čistí" diskutéři na straně jedné, a "udavač,morální troska" na straně druhé? Anebo že by to tak nebylo?

Domnívám se, že během posledních 23 let se stalo tolik věcí, za které nebyl nikdo souzen ani ostouzen, ti lidé jsou dál ve vysoké politice či ve vysokých funkcích,nikdo jim nakradené majteky nezabavil, nikdo je za prošustrované miliardy neodsoudil - a my se zabýváme tím, zda někdo v 70. letech morálně neselhal.

Já třebas respektuji Pavla Kohouta -ten pochybil, pak přišel k rozumu, ale ví, kde je jeho místo, nešel do politiky,píše, přiznává chybu - co víc můžeme chtít, má spáchat harakiri?

A podobně je to i zde na blogu, proč by někdo, kdo  kdysi pochybil, nemohl psát na blogu své názory? Ježíš kdysi řekl: "Hoď kamenem, kdož jsi bez viny.."

3 8
možnosti
Foto

Myslím, že není valný rozdíl mezi těmi, kteří jsou v senamech zapsáni a těmi, kteří tyto seznamy čtou a vyžívají se v nich. Jsou to všichni občané a měli by mít stejná práva, ale v tomto režimu nemají Rv

3 6
možnosti
JG

hezky napsaný článek bez jakéhokoli zaujetíR^

1 1
možnosti