Všechno to tady nenávidím

Přesně to  jsem řval včera, když jsem zjistil, že moje pračka, asi po pěti minutách chodu vydala podivný zvuk a pak definitívně ztichla

Jedna z nejhorších věcí, které se Vám mohou v Americe přihodit je, že se vám porouchá pračka anebo sušička v okamžiku, kdy zrovna perete. Znamená to totiž stav, kdy chtě nechtě, musíte navštívit takzvanou coin laundry, tedy veřejnou prádelnu. Koupě nového přístroje je sice snadnou záležitostí, nicméně se vám pravděpodobně stane to co se stalo v mém případě. Během telefonátu do všech významných prodejen, mi sice prodejci velice ochotně sdělili, že požadovaný typ pračky mají, nicméně dodávka se uskuteční až druhý den.

Takže veřejná prádelna. Noční můra, srovnatelná snad jen s cestováním Greyhoundem, což je veřejná autobusová dálková doprava, po jejimž použití vás čeká dlouhotrvající šok.

Veřejná prádelna funguje na systému vhození mince, či spíše mincí určité hodnoty a pračka vám prádlo vypere. Mnooo vypere, představte si, že tuto provozovnu denně navštíví asi dvě stovky pradlen či pradláků a bude vám jasno, jak kvalitně bude vaše prádlo vypráno. Věřejná prádelna má tu vlastnost, že po vstupu zapomenete kde vlastně jste. Myslím tím zemi. Jazyky se zde mluví různými ale angličtina je v menšině. Převažuje španělština, ruština a jakási arabština či co to je. Tyto veřejné prádelny jsou jakýmsi veřejným bazarem, kde vládne právo rychlejšího. Přestože není vyjímkou dvacet i více praček, všechny jsou obsazeny, protože pradleny nejasného původu, mají zvyk vložit do jedné pračky ponožky, do druhé spodní prádlo do třetí trička a tak dále.

Když máte dostatek trpělivosti tak se dočkáte a pak nastává další část problemu. Sušení. Pro ty co to neví, sušení na čerstvém vzduchu není v oblibě a speciálně někteří sousedé to považují za urážející jejích city a stává se, že jsou schopni si stěžovat. Navíc Florida nemá vhodné klíma pro sušení venku, protože vlhkost je tu opravdu velká.

Sušení ve veřejné prádelně vás může stát majetek a často se protáhne. Sušičky mnohdy suší jen tak tak, takže vám nezbývá, nežli házet další a další mince. Kromě toho, specialitou veřejné prádelny je to, že tam mnoho klientů chodí pouze sušit. Takže na volnou sušičku si počkáte.

No ale, vypral jsem, vysušil, přežil a dnes mi přivezou novou pračku. Takže prací proces raději zopakuju ale hlavně...Opět budu mít všechno a všechny rád.....Hmm všechny možna né ale většinu určitě.

 

 

 

Autor: Václav Král | pátek 17.2.2012 8:00 | karma článku: 8,67 | přečteno: 1079x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18