Třicet případů doktora Ratha

Tak se nám případ bývalého hejtmana, poslance, lékaře, muže mnoha tváří a dovedností dostává na novou úroveň, neboli level, jak se dnes s oblibou říká. Když jsem zmínil dovednosti, jisté je, že pan Rath ovládá umění vytáčet a činit se nenáviděným. Ovšem ovládá to dokonale.

Včerejší jednání výboru pro likvidaci doktora Rátha mělo zajímavé intro, o které se postarali novináři. Nejprve v sobotu v bulváru, konkrétně v lidovkách vyšlo obsáhle zamyšlení o tom, kolik peněz bylo nalezeno u Ratha a jeho společníků. Už jsem se o tom zmínil v předešlých článcích. Ovšem včerejší článek, zveřejněný na portálu idnes, ten celou akci dovedl do dokonalosti. Absurdní dokonalosti. Tak absurdní, že se rozum zdráhá tomu všemu uvěřit. Posuďte sami. Autor vychází ze spisů, do kterých snad měl Idnes možnost nahlédnout. Už tento fakt mne poněkud zaráží, protože nejsem si jistý, že je běžné, aby se novináři měli možnost seznámit se spisem prakticky ještě před soudem. Pamatujete na případ vraždy malé Aničky? Anebo na případ hocha z Břeclavi? Tehdy se každou chvíli objevovaly nové, zaručené informace, které pak byly stejně rychle dementovány. Tehdy se do spisu nenahlédalo. Nyní ano. Nu dobrá.

A ty spisy mají obsahovat přepisy odposlechů. Autor článku jásá a snad i zpívá. Máme ho, máme zločince Ratha. Chytil se na udičku. Radil své spolupracovníci.

Při čtení jsem si kladl otázku, jestli je nemoudrý onen autor, co ten článek napsal, anebo to opravdu ve spisech je. Článek si můžete přečíst sami, takže jen ve zkratce napíšu o co šlo. Sešli se Rath a paní spolupracovnice, a řešili co udělat s tolika penězi, které tato žena má v hotovosti. Doktor Rath nabídl koupi investici do zlata. Je to dobrá investice, mobilní investice, dá se snadno ukrýt a jak řekl pan doktor, je bez DPH. A tady náš pán redaktor vyskočil jako to jojo. Ohohoo, asi zajuchal. Černý obchod...

Halooo, pane redaktore, omyl. Investiční zlato je od DPH osvobozeno. Ale vážně, když čtete onen článek, není v něm nic, co by dokazovalo Rathovu vinu na čemkoliv. Paní má hotovost, Rath poradil jak s ní naložit aby to bylo co nejmíň viditelné. Známe lidi. Vidí majetek a už letí k telefonu. Podle zveřejněného přepisu, dokonce David Rath radil v souladu s politikou řady bankovních domů, které nabízejí investice do zlata. Takže jak to vlastně je?

Schválně, zamyslete se a přiznejte, alespoň sami sobě, kdo ještě věříte na pitomost o uplácení? Já se neptám jestli máte Ratha rádi nebo jestli mu tu basu přejete. Je to vaše volba ale copak opravdu nikoho nezajímá, že mu bylo předhozeno jen žrádlo na háčku? A když jej zvedne, tak se z toho háčku už bude těžko dostávat?

Případ, respektive případy Davida Ratha jsou totiž přesně tím , co by v této chvíli měla veřejnost bedlivě sledovat. A hlasitě se ptát a klást otázky a otravovat a nenechat v klidu. Protože ve vaší vlastní zemi se s váma už vaše vláda nebaví. Nepočítá s váma. Stojí jen o váš hlas a i to si dokáže zajistit. Tak prosím trochu realistického pohledu by to chtělo.

Rozhodně nejsem politickým příznivcem Davida Ratha. Líbí se mi jeho arogance a sebevědomí, to ano ale nevím, jestli je to oprávněné. Ovšem v této chvíli je to naprosto nepodstatné. David Ráth nebyl tím, kdo rozvoj země ohrožujě. Ti i nadále sedí ve vládě a parlamentu. Nic jím nehrozí. Jsou drzí a sprostí, dokonce někteří neváhají i facku použít jako argument. Tito lidé ovšem nemají strach. Dále spřádají své plány. Nikoho neposlouchají. A když je nejhůře, predhodí davu někoho, koho dav nemá rád. Nenávidí jej. Dav tuto návnadu ochotně příjme a dá pokoj.  Proto se případem Davida Ratha tolik zabývám. Nerad vidím, když dochází k takto průhledné manipulaci.

Je jen na vás co bude dále. Teď máte příležitost oprostit se od primitivní nesnášenlivosti, ve jménu budoucnosti a ukázat, že nejste jen ovce na provázku.

Tento článek byl napsán v úterý ve 3 hodiny ráno českého času a nastavil jsem zveřejnění na 11 hodinu ráno, takže pokud mezitím vznikne dalších xy článků na toto téma, pak vězte že nekopíruju.

Autor: Václav Král | úterý 4.9.2012 11:00 | karma článku: 17,23 | přečteno: 1248x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18