Skvělý nápad

Diskuse o diskusi. To je, téměř výhradní téma debat na tomto serveru. Majitel se rozhodl změnit pravidla a část diskutérské a blogerské populace se postavila na zadní. " To by tak hrálo, aby si nějaký majitel rozhodoval, co se bude dít v jeho prostoru." Hádka nabývala na intenzitě, až přišla moudrá hlava s nápadem a vše je vyřešeno.

Byl založen diskutérský web. Na této stránce najde dušička, prstíky a klávesnice diskutérova, čeho se ji žádá. Už jen z letmého nahlédnutí je vidět, že jste se dostali do míst, kde vládne vysoká, intelektuální úroveň.

Výrazivo, které tamní komentátoři používají, je opravdu šťavnaté, ale hlavně, vážení přátelé, ten pocit svobody a skutečné a necenzurované demokracie, ten je k nezaplacení. Je to jakási truc diskuse a slovy jednoho z tamních, bude se redakce Idnes ještě určitě snažit, aby se vrátili.

No já nevím. Myslím si, že v této podobě je to naprosto dokonalé a po všech stránkách vyhovující. Ti kteří nemohou žít bez urážek a osobních útoků, mají prostor kde se mohou dosyta vyřádit. My, kteří nemáme pocit, že kritika nespočívá v pojmenování autora jmény z říše zvířat, anatomické či jiné osobní napadání, budeme mít pro své psaní klid. Rozhodně se nebojím odlivu čtenářů. Když si prohlédnete články na téma diskuse za poslední týden a komentáře pod nimi, uvidíte že jsou tam stejná jména, stejné věty, takže se rozhodně nejedná o drtivou většinu čtenářské obce.

Naopak si myslím, že drtivá většina čtenářů, a není jích rozhodně málo, očekává od blogu kultivované amaterské názory. Ano, amaterské, protože my blogeři jsme amatéři.  I když někteří z nás vydávají knihy, jiní jsou žurnalisté, blogerská obec je obcí amaterskou, obcí těch , kdo z řad čtenářstva našli odvahu, nebo chcete li drzost, svoje názory na různé dění napsat. Myslím si, že pro čtenáře právě v tomto tkví přitažlivost blogů, protože vědí, že autor není profesionální redaktor a že píše tedy více pocitově a srdcem. A proto blogy své čtenáře mít budou, a snad jích bude více, když se zbaví hulvátů.

Jak jsem napsal, diskutéři mají svou platformu, kde si mohou psát co se jím zlíbí. Asi to nebude nikomu vadit, současně se ale obávám, že v nedaleké budoucnosti nastane situace, kdy si tito komentátoři uvědomí, že píšou vlastně jen sami pro sebe a že tento stav je začne nudit. Už to nebude taková zábava

My blogeři potřebujeme čtenáře. Diskuse pod článkem není to nejdůležitější, protože svůj názor, čtenář může vyjádřit i emailem, když má pocit že je to potřebné. A rozumný bloger odpoví. Alespoň já to tak dělám.

Budoucnost tedy vidím tak, že ne my a redakce Idnes.cz ale že to bude druhá strana, kdo si po čase uvědomí svůj omyl a vrátí se. A že dojde k pochopení, že slušnost dokáže mnohem více, nežli vulgární exhibování.

 

 

 

 

Autor: Václav Král | pondělí 8.10.2012 11:00 | karma článku: 11,82 | přečteno: 1275x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18