Scházíš nám Aničko

Napsal jsem článek, kterým jsem chtěl vyjádřit své pocity v případu zmizelé dívenky, malé Aničky. Nechci se stát autorem seriálu na toto téma ale několik vět mne ještě napadá a rád bych je zde napsal.

Víkend nepřinesl žádnou pozitivní informaci.Tedy, kromě té že pátrání v prostoru kde Anička zmizela je stále bez výsledku, což znamená že není důkaz pro to nejhorší. Za dobrou věc můžeme považovat i mírné ochabnutí zájmu médií. Kromě těch nejzatvrzelejších hledačů senzací, jako je Blesk, se ostatní zpravodajské servery omezují jen na konkrétní informace a již známá fakta. Myslím si že je to dobře, protože policie má tak alespoň čas pracovat a rodiče Aničky nemusí číst snůšky blbostí a perverze. Pokud ovšem měli sílu to vůbec číst.

Stále se však ještě objevují spekulace ohledně onoho obviněného a i dnes jsem zaregistroval několik opravdu lahůdkových kombinací. Aby nedošlo k omylu.Netvrdím že onen muž, existuje li vůbec, že je nevinen. Jsem ale pro spravedlnost pro každého a tak pokud nebudu mít k dispozici důkaz, že ten či onen je vinen a to bez nejmenších pochybností, tak prostě neuvěřím. Navíc, sledoval li čtenář pozorně, co o onom podezřelém bylo publikováno, nemohl si nevšimnout, že největším hříchem je fakt že se jedná o bezdomovce. Titul, neboli stav bezdomovec, je jakýmsi automatickým předpokladem že se jedná o úchyla a potažmo vraha. V neděli se to opět prokázalo, když policie opět zadržela bezdomovce. Pak byl sice propuštěn, ovšem džin byl vypuštěn z láhve. A ten obviněný? V diskusi jsem si přečetl že mobil je dnes k sehnání za pár šupů. Pravda, ovšem bezdomovec, ten si raději za těch pár šupů koupí nějaký schnaps, nebo alespoň cigarety. K čemu mobil prosím vás. Nakonec ovšem....přišla informace že tak docela onen tajemný obviněný bezdomovec není. Má družku někde na severu. A do Prahy jezdí jen krást. A bydlí v nějakém sklepě.

Celý případ už začíná připomínat frašku, hodnou novel pro telata z produkce Mexika nebo Venezuely. Víme mnohé o jakémsi bezdomovci, co vlastně bezdomovec není, víme že policisté vylézají z křovin špinaví, zpocení a hladoví ale kde sakra je Anička to nevíme.

Vím, takové tragedie se dějí, stávaly se v minulosti a nebudeme jich ušetřeni ani v budoucnosti. Jsou mezi námi lidmi bestie, které neváhaji zaůtočit na bezbranné dítě. Podstata toho co jsem chtěl vyjádřit je nespokojenost s práci žurnalistů, kteří by měli být policii nápomocni. Tím že zveřejnili domněnku, o jakémsi fingovaném propuštění obviněného, tak jak to udělala televize Nova, tím jen dokázali svou bezohlednost. A nic na tom nemění fakt že tato domněnka je spíše fiction nežli science. A že předpoklad že obviněný zpovzdálí sleduje pátrání, to už je na úrovni fantazmagorie.Přičemž ovšem netvrdím že je to nemožné. Jen říkám že tato informace měla zůstat naprosto utajená.

Aničku neznám ale schází mi. Schází mi jako človíček který má před sebou život, jehož bezproblémový běh někdo zákeřně přerušil. Myslím na ní stále a mé přání je aby tato noční můra už pro ní skončila a ona se vrátila k těm kteří ji milují.

 

 

Autor: Václav Král | pondělí 25.10.2010 6:17 | karma článku: 12,33 | přečteno: 1250x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18