Páteční policejní razie, v pražských muslimských modlitebnách

Byla to akce překvapivá a policie ČR za ní zaslouží hlasitý potlesk a pochvalu. Páteční zásah zláštních útvarů policie ČR na území Prahy, v muslimských modlitebnách, byl jasnou ukázkou skvělé práce.

Pátek 25. 04.2014 bude pro islámisty v Evropě ale hlavně v České republice zapsán černým písmem. V tento den na několika místech města proběhl zátah a domovní prohlídky v muslimských modlitebnách. Policie je, jako ostatně už tradičně skoupá na slovo a tak sdělovací prostředky nejprve operovaly se spekulacemi. Podle jedné z nich měla mít celá akce souvislost s podáním Lukáše Lhoťana, který upozornil na chystanou distribuci rasistické knihy v ČR. Této informace se okamžitě chytily různé "lidskoprávní" servery a jednotlivci, kteří jindy mají plné klávesnice protestů proti rasismu, ale když se má rasismus a nenávist šířit ze strany Islámu, to pak hlasitě hulákají něco o diskriminaci.

Nicméně, každý jen trochu logicky uvažující člověk musel pochopit, že podezření na distribuci jakékoliv tiskoviny, by asi jen sotva vyvolalo zásah takového rozsahu, jaký proběhl v Praze. A tento předpoklad se začal naplňovat večer, kdy ve zprávách FTV PRIMA, zazněla informace, že v modlitebnách měly být nalezeny zbraně a dokonce snad i výbušniny. A tady už končí veškerá legrace a proto policie zasáhla a zasáhla tak, jak jí ukládá zákon, podle kterého je povinna chránit zdraví a bezpečnost občanů. Věřím že postupně bude vycházet na světlo více informací a že i policie odtajní a zveřejní pozadí celého zásahu.

Jedna věc už je ale jasná nyní. Stačilo se podívat v televizních zprávách do tváří  oněch mírumilovných muslimů, kteří v ulicích vykřikovali vyhrůžky a urážky. Zračila se v ních zlost, nenávist a hlavně velké zklamání, že Česká republika udělala důležitý krok k tomu, aby se z ní nestala základna pro teroristické útoky na jejím území, respektive na území celé Evropy.

Islámisté v západní Evropě se totiž potýkají s velkými problémy a přestože se jejích pozice v některých zemích zdá neotřesitelná, cítí se ohroženi rostoucím vlivem nacionálně smýšlejících stran. Proto hledají a jistě i nadále budou hledat místa, kde bezpečnostní složky nejsou tak bedlivé a kde by mohli vybudovat své základny. Zdá se, že pro tuto chvíli, ať už byly jejích záměry jakékoliv, tyto prostě nevyšly a lze jen doufat, že bezpečnostní služby ČR budou podobně razantně postupovat i nadále.

Autor: Václav Král | sobota 26.4.2014 10:00 | karma článku: 32,70 | přečteno: 1503x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18