OSN zahalila mračna nenávisti

Projev iránského presidenta Ahmadinejada byl očekáván s obavami, co tento arogantní politik pronese. Málokdo věřil, že jej v jeho nenávistné rétorice zastaví Yom Kippur, že se bude chovat jako civilizovaný politik. Proto zástupci USA a Israele sál opustili a Británie byla zastoupena pouze méně významným úředníkem.

Projev se nesl přesně v takovém duchu, jaký byl od něj očekáván. Hrozby, hněv a hlavně osočování USA, Israele a západu ze snahy o okupaci Iránu. V tuto chvíli pouze jediný server v České republice se o tomto projevu zmínil. Jsou to lidovky.cz a podrobnější zpravodajství v angličtině naleznete zde.

Odpověď ze strany Israele přišla před malou chvíli, a to v podobě projevu ministerského předsedy Netanyahu...

Spoluobčané:

Dnes odlétám do New Yorku, representovat Israel na zasedání generálního shromáždějí OSN. Ve věci Iránu, panuje jednoznačný názor, že je naším cílem zabránit Iránu dosáhnout na jaderné zbraně. V den, kdy se všichni modlíme, abychom byli zapsáni do knihy života, diktátorský režim využívá každé příležitosti, aby nás odsoudil k smrti.

V okamžicích Yom Kippur, který je pro nás svatý, iránský tyran, před očima celého světa vyzývá k našemu zmizení. Je to černý den pro ty, kteří se rozhodli zůstat v jednacím sále a naslouchát takovýmto urážkám. V mém projevu uslyší mou odpověď.

Jako premiér Israele, židovského státu, podnikám všechny kroky, abych zabránil Iránu vlastnit jaderné zbraně.

Historie ukázala, že nikdo z těch, kdo chtěli zničit Israel, kdo chtěli naší zemi vymazat z mapy neuspěl a Israel ustál všechny nástrahy. Vytvořili jsme skvělou zemi, mezi ostatními velmi vyspělými zeměmi světa. Israel je silná a moderní země, diky síle a talentu naších obyvatel a díky víře v spravedlnost naší společné věci. Přejí vám všem "Gmar hatima tova"

Je zajímavé, jakým způsobem dokáže manipulovat president Iránu části světové veřejnosti a jak je možné, že na půdě OSN používá rétoriku, která by spíše slušela jistému skřetovi nějakých 70 let zpátky. Netrpělivě očekávám projev premiera Netynyahu a věřím, že dá jasnou a pádnou odpověď všem těm, kteří by rádi stát Israel vymazali z povrchu země.

 

Autor: Václav Král | středa 26.9.2012 22:41 | karma článku: 18,46 | přečteno: 886x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18