Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nápad to není špatnej. Teď ještě sehnat sponzory.

0 0
možnosti
Foto

to neklapne...to je jako sestěhovat blechy bez psů. Pro jsou jen ti psi.;-)

1 0
možnosti
JC

Místo by i bylo: sovětský zábor východního Pruska, dnes vlastně ruská enkláva bez dotyku s Ruskou federací.

Původní obyvatelstvo je všechno pryč, nezůstal tam naživu nikdo ani z Prusů, ani z Němců, ani z Poláků. Rusko by mohlo udělat gesto dobré vůle a věnovat to území Romům.

3 0
možnosti
JP

Já toto území nedoporučuji, pŕíliš drsné podmínky. Něco v okolí Indie, či Pákistánu ny bylo vhodnější. V létě teplo, v zimě chladno a islám celoročně :)

0 0
možnosti
Foto

Navíc by měli ještě dlouhonárok na dotace EU, neb DPH na hlavu by průměr EU rozhodně nepřekročil;-D

A mohli by exportovat třeba kovový šrot.....teda než by došly kovové předměty v okolí;-D

3 0
možnosti
VK

Ano, mé obavy, které jsem napsal v článku se potvrdily. Jsou tací co nepochopili. Proto, speciálně pro ně ještě jednou a podrobněji. V žádném případě nejde o násilnou deportaci. Ostatně, Židy také nikdo násilně nedeportuje a sami volí cestu do své země. Jeden z diskutujících navíc opětovně napsal, že Romové se považují za Čechy, což je v přímém rozporu s jejích tvrzením. Ale to není důležité. Můj článek nebyl výzvou ani nabádáním. Byl jen zamyšlením nad jednou z variant. Variantou zcela logickou, protože, pokud se někde cítím špatně a utlačován, a cítí se tak celý národ ke kterému se hlásím, tak se přece budu snažit, aby tento můj národ našel místo na zemi, kde bude jeho život spokojený. Co je na tom rasistického? Podle logiky jistých osob, je tedy OSN nadmíru rasistická organizace, když minulý rok posvětila vznik státu Palestína? Ale ještě jednou a stejně důrazně opakuju, jedná se jen o zamyšlení se s tím, že já osobně bych takovéto rozuzlení považoval za nesprávné. Bylo by na místě jen v okamžiku, kdyby samotní Romové o ně usilovali a jejích následný odchod by se odehrával pouze a jenom na bázi dobrovolnosti. A znovu, co je na tom rasistického?

3 0
možnosti
Foto

a můžu mí takový klíštěcí dotaz? Kde v tom novým státě vezmu nějaký huňatý kožich dobře živeného tvora, když tam budete sami?;-)

0 0
možnosti
DF

Je potřeba snížit sociální dávky. Romové se pak budou více přemnožovat až z nich vyroste majorita. Není potřeba jim hledat nějaké nové území. V ČR je docela hezky. ;-)

6 0
možnosti
JO

Při jejich vřelé lásce k dětem (v dětských domovech je kolem 50% cikánských dětí). Vzhledem k tomu, že cikánů je ve společnosti cca 3% - zajímavé.

Takže pokud se jim sníží dávky, tak se jistě přemnožovat nebudou;-D

6 0
možnosti
JO

Cikáni na Čechy neustále nadávají a jsou nespokojení. Emigrovat nemůžou, protože se každý stát okamžitě začne bránit zavedením vízové povinnosti. Žádný stát je dobrovolně nepřijme. Samostatný romský stát je lákavá myšlenka, ale nikdy se nesplní. Cikáni by se bránili zuby nehty, není prostě možný.

V několika výzkumech bylo prokázáno, že cikáni mají průměrnou inteligenci IQ = 80. Zatímco u bílé populace je průměrné IQ 100.

To je hodně velký rozdíl, od 70 níž je už totiž úroveň IQ definována jako debilita:

Část IQ hodnot:

do 70 - debilita

do 80 - nižší stupeň slabomyslnosti do 90 - slabý podprůměr do 100 - průměr do 110 - vysoký průměr. Takže si asi každý dovede představit, jak by to v romském státě fungovalo. Lékařská péče, školství...nic by nefungovalo a tohle cikáni ví moc dobře, takže o své území a svůj stát neusilují, škoda. Do jaké míry je inteligence vrozená a do jaké míry je ovlivněna výchovou - to není dosud úplně jasné. Většina psychologů se shoduje v tom, že je poměr spíše ve prospěch vrozené inteligence, tedy 70:30.

6 0
možnosti
MR

Cikáni jsou spíše kasta a jde rodinné klany. Původní Čeští cikáni se s námi s žili a dodnes žijí jako my. Problém je od 50 let kdy se začali stěhovat ze Slovenska a dosidlovat tehdy uprázdněné území po českých Němcích. Potřebují dohled a vedení a tvrdou ruku a volnost. Cikánský stát nemůže být funkční, neboť to odporuje jejich přirozenému naturelu, žijí ve velkých rodinách a každá má své tradice, vnitřní zákony a vedení. Obdobný scénář je vlastně na Blízkém východě, severní Africe, kde po odchodu koloniálních mocností je zde buďto chaos nebo diktatura.Navíc  posedlost vytvářet tzv. civilizačního člověka je už dávno přežitá. Jak dopadla myšlenka sociálního člověka ve východním bloku, katastrofou, jak probíhá snaha začlenit různé etnika z původních kolonii v zemích tzv. Západního bloku. Jak dopadá snaha západních zemích EU vytvořit jeden stát a jedno člověčenství, katastrofou. Některé země na to zkrátka svým naturelem nemají.  Jak se USA brání přistěhovalectví, jak vytváří neviditelnou společnost jež vlastně drží hospodářství na nohou. My jsem dál než EU, máme za sebou tvrdou lekci z tzv. převýchovy socialistického člověka, RVHP, svazu soc. republik a necháme se se sebou orat ... .

5 0
možnosti
Foto

Myšlenka cikánského státu, kam bychom deportovali cikány, JE rasistická z toho důvodu, že cikáni nic takového jako svoje přání nedeklarují. Pokud by po tom toužili, jako kdysi Židi po Izraeli, bylo by v pořádku je případně v tomto podpořit. To, co prezentoval Sládek a prezentují po něm další primitivní populisti (Vandas, Okamůra), je ale nabídka "dobrovolného" odsunu typu zaplatíme vám, když vypadnete. Podobnou myšlenkou se kdysi zaobíral Hitler uvažujíce o životním prostoru (Lebensraum) pro nordickou rasu - vyklizení střední Evropy od Slovanů do vyhlédnutého teritoria v dobyté Rusy. Nejprve mělo jít o nabídku dobvrovolného přesunu s výhodami, v další fázi pak o odklizení "zbytků" silou. Zvláštní, že tyhle konotace je třeba vysvětlovat zrovna vám, blogere.

3 3
možnosti
JH

pro vasi predstavivost to zkuste s domem a pak to zkuste znovu, bude to uplne jina pisnicka

5 0
možnosti
Foto

Úvahy o zřízení romského státu (se kterými přišel v pamfletu s názvem "Konečné řešení cikánské otázky", člen Národní strany Jiří Gaudin), jsou RASISTICKÉ STEJNĚ TAK, jako úvahy Jörge Lanze von Liebensfelse, který jako první přišel s plány na deportaci Židů a "rasově méněcenných" na Madagaskar. Adolf Hitler se jeho plány na deportaci Židů inspiroval. Židé však nakonec nebyli deportováni, nýbrž plynováni, jelikož to bylo levnější. - Toť historický fakt.

- Divím se, že podobnou otázku klade ve svém článku zrovna příslušník druze jmenovaného etnika.

0 8
možnosti
LN

..aha...ale myšlenka samostatného palestinského státu rasisitická není..i když palestinci za padesát jednozančně prokázali...že na to aby si svoje záležitosti řídili sami...protože nejsou....podobně jako cikáni dohodnoutse ani sami mezi sebou....

7 0
možnosti