Odvolání presidenta Klause? Pěkný nesmysl

Výzva sem, výzva tam, požadavek toho a pak zase onoho, to je současná Česká republika. Bohužel, výzvy jsou to chaotické, mnohdy organizované skupinami hodně nalevo a hlavně, mnohé požadavky jsou z kategorie nehoráznosti. Jako například odvolání presidenta z úřadu.

Teda, aby bylo jasno, k fanouškům toho pána rozhodně nepatřím. Důvodů je spousta, především skutečnost, jak se chová a že zaujal pozici ješitného dědka, namísto státnícke rozvážnosti. Ostatně, jenom nerudný politik označí oponenty za antilidi. Ještě scházelo aby povstal a po vzoru jistého ministra rozdělil facky.

Jeho odvolání je ovšem technicky neproveditelné a i pokud by se to náhodou povedlo, přinesl by é tento akt nedozírné ekonomické škody. Je nutné si uvědomit, že presidentovi zbývá pouhý rok v úřadu. Necelý rok. Za tuto dobu nelze jeho odvolání zorganizovat a  je naprosto zbytečné. Ovšem to je přesně taktika těch, kteří toto navrhují. Kde byli před rokem, nebo v době kdy se rozhodovalo o Klausově zvolení? Vždyť námitky proti němu jsou celá léta stejné. Nikdo nepřináší nic nového. Přesto takového návrhy přicházejí až nyní, těsně před koncem jeho období. Stejné je to i s odvoláním vlády. Současná vláda je naprosto nekompetentní cokoliv udělat a přesto je prakticky nedotknutelná. Proč? Protože i v okamžiku jejího pádu, se ujme znovu funkce v téměř nezměněné podobě. Proč tomu tak je? Protože předčasné i regulérní volby vyhrají opět ta stejná uskupení. Představa úřednické vlády není reálná. Tento pokus už jednou byl a moc pozitivního z něj nebylo. Takže nové volby a vítězem je....ale ale to je překvapení. Znovu ti stejní. Anebo to překvapení není? Změní se názvy, vytvoří nové strany, samozřejmě s jiným jménem ale stejnými lidmi. To už přece známe. To jenom komunisti jsou tak hloupí, že do té své partaje pořád to slovo komunismus cpou. Mohli mít klid. Stejně jako Kalousek a ostatní. Ti jsou chvíli tam, pak zase jinde. A jak jsou spokojení. Jak mají naducané tvářičky..

Demokracie? Ta v Česku není. Ještě ne. Totiž, k tomu aby byla, bylo třeba, aby v roce 1989 si lidé uvědomili, že skončila doba, kdy se nemuseli o nic starat. Jenže to si nikdo neuvědomil a ani jím to nikdo neřekl. A tak se děje co se děje. Když máte zahrádku, taky se musíte starat. Jinak vyroste plevel. Republika je taková zahrádka. A plevele se tam urodilo opravdu hodně. Nebude snadné jej vykopat. On se totiž rozlezl kde se dalo. A ono se dalo skoro všude. A podporu tomuto plevelu momentálně ztajišťují oni aktviní organizátoři.

Takže znovu je vše na občanech. A znovu spíše na těch mladých. Tak mládenci a děvčata..šupky dupky, vypadněte z těch diskoték, je před vámi budoucnost vaše i vaších dětí....

 

 

Autor: Václav Král | pátek 23.3.2012 10:00 | karma článku: 13,42 | přečteno: 760x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18