Letem islámským světem - Sudan

Tak se v Praze spojili muslimové všech zemí, nebo alespoň všech krajů. No každopádně bylo jich tam dost. Prý až 300. A hulákali tam svoje Allahu Akbar a hrozitánsky se divili, jak že si to ta česká policie představuje, rušit je při jejích modlitbě a ani si nezout šrpály. A plná ústa řečí o lidských právech tam měli. Inu dobrá, dobrá. A jak je to s lidskými právy u nich doma? Tedy tam, kde má Islám hlavní slovo? Podívejme se například do Sudanu.

Proč zrovna tam? No protože spousta lidí z celého světa v současnosti se znepokojením sleduje boj o holý život, který vede těhotná Meriam Yahia Ibrahim, 27. letá žena z Chartúmu, matka malého dítěte, která narození druhého potomka očekává, spolu s prvorozeným ve vězeňské cele. A co že to ta hříšníce provedla. No považte.

Narodila se muslimskému otci, který ovšem rodinu opustil záhy a ona samotná byla vychovávána jako křesťanka. Provdala se za jiného křesťana, ovšem, to se v Sudanu nesmí. Abych tedy byl přesný. Podle jakýchsi předpisů, jejichž dodržování vyžaduje rada vousatých mamlasů, se nesmí muslimka provdat za křesťana. Takovýto sňatek je neplatný podle toho jejích práva a viníkovi, je li odsouzen, hrozí 100 ran bičem za cizoložství. Řeknete si, no boože, 100 ran. No jo, jenže to není vše. Meriam je taky souzená za odpadlictví od Islámu a to už je jiné kafe, za to je smrt.

A tak nebohá Meriam sedí v cele, kde už zažila mučení i bití a neví co bude. Akutně ji hrozí, že ihned po narození potomka bude popravena.

Někdo tady hovořil o lidských právech? O právech na klidnou modlitbu? Ale ano, ano. Mějte si to právo. Modlete se jak je libo. Ale předtím, prosil bych, mohl bych dostat odpověď na otázku, jestli má stejné právo i ona mladá žena? Jestli má právo zvolit to náboženství, v jehož duchu byla vychovávána a které jí vyhovuje? Jestli má právo porodit a vychovat své děti tak, jak si to představuje ona?

Takže dokud milí i nemilí muslimové neodpovíte kladně na mou otázku, tak prosím vás buďte zticha a neučte ostatní o lidských právech. Vám vaše práva nikdo neupírá. Můžete se modlit a nikdo vás za vaší víru do vězení nevsadí. Nehrozí vám poprava. Ani v České republice a ani v ostatních evropských zemích se nekonají demonstrace, kde by dav hulákal, že kdo neuzná Ježíše, bude podřezán.

zdroj 1

zdroj 2

zdroj 3

doporučuju

Autor: Václav Král | sobota 3.5.2014 9:00 | karma článku: 29,88 | přečteno: 982x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18