Czech pride 2014

Všimli jste si jak se nám těch pridů urodilo? To už jsme měli Prague pride, teď nás čeká Roma pride, což není oslava věčného města, i když tam budou hrdí taky, ale je to pochod etnika, které všichni znají po celé generace jako Cikány ovšem kdosi rozhodl že jsou Romové. A teď o tom budou hrdě pochodovat. Myslím ale že Cikáni zůstanou doma. Ti mají dost svých starostí. Jak například uživit rodiny.

A tak mne napadlo, proč vlastně neexistuje ještě Czech pride? Copak Češi nejsou hrdí na to že jsou Češi? Já myslím že jsou a že z historie mají nač být hrdí. Historie je velice široké časové období a tak momentální lapsusy, jako neschopná vláda a léta budování čehosi, co nikdo ani neumí pojmenovat se nepočítají. Kromě toho, Česká republika je překrásná země. Prostě je nač být hrdý. A né že ne.

Představoval bych si to asi jako velký jarmark nebo pouť. Pamatujete se na poutě. To byla paráda. Jsou vůbec ještě? Takže v sobotu by se lidé sešli v Praze u Václava, pak si zapochodovali na Staroměstské náměstí a poté se přesunuli kamsi, kde by byly střelnice, kolotoče, stánky s pivem a párkama a večer zábava. Něco jako Matějská pouť ale ve velkém. A byla by to oslava země, ve ktere všichni rádi žijí, kterou mají rádi a na která za všechny ti pitomosti, které lidé dělají nemůže. A přijít by mohl každý. Šlo by o to se dobře o víkendu pobavit. Všichni jsou zvaní. I Cikáni, protože proč ne? Kdysi na poutě chodili taky. A zpívali a Cikánky tančily a mladé Cikánky v sobě mají ten jejích žár. To je nač se dívat. A vůbec... víte že Češky a Slovenky jsou nejkrásnější na světě? Vlastně by to mohla být Czechoslovakia pride. Když politici nemohli být pohromadě, lidi se sejít mohou a bavit se.

Byl by to krásný víkend. Pánové a dámy by se hezky oblekli, děti samozřejmě taky. Jako za starých dobrých časů. A nikdo by si na nic nehrál. Žádné vulgárnosti, žádná politika, žádné nářky že nám někdo dělá bebíí. Prostě, pár hodin pohody. Czechoslovakia pride.

A proč až v roce 2014? Protože organizace nebude jednoduchá a že bude nutné usednout ke kulatému stolu s Moraváky a Slezany a také s Chody, a dohodnout se že pro tuto příležitost se prostě tento název bude tolerovat všemi skupinami v zemi. A taky si říkám, jestli na příští rok nemají Prahu pro svou Pride zamluvenou už včelaři, filatelisté, filumenisté nebo Kalousek. Ten má možná také pocit, že ho nikdo nemá rád a proto by mohl  chtít demonstrovat že je na to hrdý. Kdo ví. I když u něj by to asi bylo oprávněné. U něj ano.

Jestli se tedy najde nějaký organizátor, Který by tuto myšlenku uvedl v život, jsem ochotný být i hlavním sponzorem, protože nakonec, jeden důležitý politický signál by to mohlo vyslat. Směrem do Bruselu. Že totiž Česká republika  je  zemí   Čechů a těch, kdo tam podle jejich tradic a zákonů žijí.

 

Autor: Václav Král | pátek 14.9.2012 11:00 | karma článku: 15,84 | přečteno: 1434x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18