Co je ve světě nového?

Tak to by vám měla sdělit oficiální česká media. Ale jak tak koukám, moc toho v nich ze světa není. Trochu mi to připomíná USA. Tady taky informace o světovém dění končí u Mexika, Číny a Ruska. Dále se zájem mediálních magnátů nedostane. Ale máme okurkovou sezonu takže toho moc není. Něco však přece. Víte co je to NAM summit? Nechte toho, nepodvádějte a nečumte na google. Já vám to řeknu.

NAM summit je konference nezůčastněných zemí, myslím že se jím tak říká správně v Česku. No a ta konference proběhla teď v Teheránu. To je Irán. Sešlo se 120 zemí, a na vše dohlížel generální tajemník OSN. Jedlo se, pilo a hovořilo. O čem? Především samozřejmě o tom, jak ten západ je zlý a špatný a jak USA jsou služebníci ďábla. No a pak promluvila nejhlasitější trumpeta. Duchovní vůdce, samotný Führer iránských muslimů Khamenei.

A co od něj kdo mohl očekávat se naplnilo, nazval Israel zuřivými sionistickými vlky. Mimo jiné, samozřejmě. Tedy další výpad, další urážky, další hrozby. Před očima a ušima generalissima OSN, Ban Ki Moona. Toho, který před začátkem summitu vyjádřil přáni, aby se země vyhnuly osobním útokům. Nebyl vyslyšen a zdá se že mu to ani nevadilo. Nikomu to nevadilo. Svět si zvykl a i já si zvykám a proto jsem tomu nevěnoval příliš pozornosti, dokud mi nepřišla zpráva z kanceláře ministerského předsedy Israele. Pan  Netanyahu oznámil, že na valném shromáždění OSN pronese koncem září závažný projev.

" A je to tady" řekl jsem si a se mnou spousta přátel a známých. Ano, je to tady. S největší pravděpodobností došla Israeli i poslední kapička trpělivosti. Ono to není k vydržení, když denně slyšíte že vaší zemi je třeba zničit, vyhladit, obyvatele zahnát do moře.... kolik už takových vyhrůžek bylo. Doprovázeno lhaním o útisku ubohých Palestíncu a Arabů vůbec.  Jak vydržet neustále bombardování israelských měst z pásma Gazy. Těmi chudáčky a ubožáky? A jak dlouho lze tolerovat, že nejvyšší představitelé země, která obohacuje uran a nehodlá diskutovat s mezinárodními organizacemi a to ani s těmi dosti silně protiisraelskými, jsou autory řady přímých vyhrůžek?

Dále už nelze. Trpělivost došla a pokud nezasáhle mezinárodní společenství, za jaké se OSN stále považuje, pak se musí Israel bránit sám. A má na to plné právo. Nikoliv poprvé a asi ani naposled, prosím kritiky ať se podívají na mapu. Řečeno biblickým, malý David, stojí proti krvežíznivé tlupě Goliášů. kteří touží po krvi. Po krví obyvatel Israele. Zdá se že tomu došla trpělivost a nadešel čas činů. A opět, přestože má Israel plné právo se bránit, eliminovat hrozbu, přesto ještě vysílá mírový signál. Premiérova slova jsou nadmíru jasná. Poslední ústupek, poslední čekání.

 

Poznámka pod čarou... Pokud by vás náhodou zajímalo, odkud jsou tyto krásné fotky, pak to místo se jmenuje GAZA CITY. Jsou to trošku jiné obrázky, nežli vám jsou nabízeny v denním tisku a televizi a na webu. Více zajímavých obrázků najdete zde.

A následující video rovněž stojí za shlédnutí...

 

 

 

Autor: Václav Král | pátek 31.8.2012 11:00 | karma článku: 15,21 | přečteno: 1029x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18