Česká televize se nám zlobí

Pan Janeček se rozhněval. Já vám ukážu, odplivl si na adresu nezdárných umělců a pohrozil že zveřejní jejích platy. Po vzoru soustruha Jakeše. Hleďme, oba jsou na J. Jéminkote.

Taková troufalost, tvrdit že úroveň pořadů klesá. Co si to jen dovolili? Docela si umím pana ředitele představit jak tam ve své luxusní kanceláři pohopsává vzteky a pleš se mu od zlosti leskne. Z nosu mu jde hrozivý dým a přetopený kotel je proti němu příjemně chladné místečko. No jo, jenže....

Ona ta úroveň opravdu klesá. Každý kdo programy veřejnoprávní televize sleduje to vidí denně na vlastní oči. A nevychází z údivu. Programová skladba je chaotická a naprosto schází umělecky hodnotné pořady, které kdysi bylo možno nalézt na ČT 2. Staré, osvědčené formáty zmizely neznámo kam a zůstalo jen kliše. Na všech frontách, zábavu nevyjímaje. Ta ostatně dostává na frak, spolu s původní tvorbou snad nejvíce. Budu konkrétní. Seriál  vyprávěj. To je naprostá tragedie. Zatímco první serie dávala tušit, že by se mohlo jednat o vyjímečný projekt, který diváka provede novodobou historii republiky, pohledem jedné rodiny, druhá řada je dokonalým propadákem. Naprosto neuvěřitelné propletence, hlavní hrdinové jednají jako nesvéprávné bytosti bez náznaku charakteru. Seznámení s dobou ve které se seriál odehrává probíhá tak, že kdo tuto dobu nezažil si řekne že nebylo tak zle a kdo ji zažil je v přímém ohrožení života infarktem. Vrcholem byla scéna, kdy babička, zarytá antikomunistka, pobíhá po obchodním domě KOTVA a hledá zboží ze Švédska a nechápe že jej nemají, když přece Švédové kotvu stavěli..

To jen jako malý příklad. Divák je ovšem v pozici rukojmího, který musí platit za něco co není ke koukání a na co se snad ani nedívá. Občan je nucen platit za existenci a provoz něčeho o čem vlastně ani nerozhoduje a občan je nucen se smířit s faktem že je v pozici oslíčka, který se otřásá a korunky padají. Nemorálni a nemravná situace, umocněná tím, že veřejnoprávní televize má nemalé zisky z reklam. Jaksi navíc. Veřejnoprávní ale veřejnost má právo jen mlčet a povinnost platit. Situace která v civilizovaném světě nëmá konkurenci. Pan Janeček a jeho spoluzbojníci jsou unikátem. Světovým. Mně osobně nevadí jeho plat, jeho tříkolka. Ani jeho drahé luxusní hodinky. Je mi jedno na jaké adrese bydlí. Jaký má dům a koli má milenek a kolik Viagry za měsíc nakoupí. To jsou jeho věci a umožňuje li mu to zákon, takto vydělávat, budiž. Je to špatný zákon a na špatné zákony jsme mistři.

Ovšem...Má li občan býti tím, kdo na tyto laskominy panu Janečkovi příspívá a to jednak z daní a druhak z televizních poplatků, pak by občan za své peníze měl dostat alespoň minimálně kvalitní službu. A omlouvám se za upřímnost ale osobně teď oslovím pana Janečka:

Pane řediteli, pokud chcete vyhrožovat těm kteří si dovolí vás kritizovat, tak nemáte na své pozici co dělat a patříte za mříže....Vězení nebo psychiatrické léčebny.

Že naší umělci umí, dokazuje následující :

Doporučené video :

 

A zde ukázka naprostého úletu :

 

Původně tady chtěl dát úvodní znělku, ale pak jsem si to rozmyslel. Tak krutý nejsem.

Autor: Václav Král | čtvrtek 9.12.2010 5:25 | karma článku: 16,90 | přečteno: 1258x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18