Benjamin " Bibi " Netanyahu

Včera oslavil Prime Minister Israele Benjamin Netanyahu své 63. narozeniny. Člověk, který stoji v čele boje za to, aby stát Israel, i nadále zůstal suverenní, demokratickou a prosperující zemi, kde obyvatelé budou moci žít v bezpečí a míru.

Rád bych proto touto formou vyslovil své přání všeho nejlepšího a hlavně pevné a silné zdraví a celkově hodně sil do boje, který vede ve prospěch své země. Rád bych také ocenil jeho dosavadní práci a neunavnost a poděkoval mu za to, co pro existenci státu Israel dělal, dělá a co ještě udělá.

Psát zde o jeho zásluhách, to by zabralo místo ne pro jeden, ani pro dva články. Výčet jeho aktivit by vydal na celý seriál.

Nemohu ale nezmínit hrdinství jeho staršího bratra Yonatana, který zahynul během záchranné mise v Entebbe v Ugandě, kde se se svou jednotkou Sayeret Matkal podílel na osvobození více než stovky israelských rukojmích, unesených teroristy z národní fronty pro osvobození Palestíny.

Benjamin Netanyahu v poslední době zaujal především svým proslovem na valném shromáždění OSN, kde, mimo jiné i pomocí kresby upozoril mezinárodní společenství na rostoucí nebezpečí, spojené s Iránským jaderným výzkumem. Varoval, že zbývá už jen maximálně několik málo měsíců, kdy Irán dosáhne v tomto výzkumu hranici, kdy bude schopen vyrobit jadernou zbraň a vyzval ke stanovení červené čáry, za kterou nelze už v toleranci zajít. Bohužel, svět jeho slova vnímal spíše s úsměvem a jeho vystoupení se stalo cílem mnoha zesměšňujících poznámek, hlavně pro grafické znázornění hrozby.

V této souvislosti stojí za zmínku informace mezinárodní agentury pro jadernou energii, která jen několik dnů po projevu v OSN konstatovala, že iránský výzkum je v této chvíli už podstatně dále a že dosažení one hranice už je možno časovat v horizontu týdnů. Tato informace nicméně proběhla světovými médii, jak jinak než téměř bez podstatnější reakce.

Yom Huledet Sameakh, mr. Prime Minister.

Autor: Václav Král | pondělí 22.10.2012 11:00 | karma článku: 14,01 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Václav Král

Pussy Zeman riot

17.11.2014 v 10:00 | Karma: 19,36

Václav Král

Veteran's day - vzpomeňme na hrdiny

10.11.2014 v 11:00 | Karma: 14,18