Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pickup Anddropoff

16. 11. 2011 1:26
Uplacel policistu alkoholem.... pro deti...hruuuuza

Realita je ruzna, nektera mesta maji vychovanejsi ridice, jina hovada. Asi jako v Evrope, kazdy stat je trosku jiny. Nekde hned pisi pokutu, jinde varovani, ale clovek ma moznost se branit, at uz primo v rozhovoru s policistou ci pozdeji u soudu. Nekde toleruji 10 mil navic, nekde zurive hlidaji mili navic. A sousedska svepomoc? Nekdy vic skody nez uzitku, to je pravda.

0 0
možnosti
K

Krambler

15. 11. 2011 9:50
US Driving

Přidám své loňské "dopravní dojmy" z Ohio, Kalifornie, a Arizony:

a) Američané  jezdí vesměs ohleduplně, respektují tabulky speed limits (které ostatně najdete ve městech téměř na každém sloupu) , řídí plynule

b)  ve srovnání s českou realitou úplná pohoda a nádhera - žádné agresivní chování, jako najíždění do kufru či gesta tu téměř nevidíte (samozřejmě vzácné vyjímky přesto existují )

c) policie  nekompromisní, ale velmi korektní

d) a dodržovat zákony považuje naprostá většina Američanů  za docela normální - chápou, že jen tak může systém/společnost/cokoliv úspěšně fungovat (v tom jsme tedy mi úplně jiní a tak to u nás i vypadá, nejen na těch silnicích.....)

1 0
možnosti
K

Krambler

15. 11. 2011 9:53
Re: US Driving - sorry

....v tom jsme tedy MY úplně jiní .....

0 0
možnosti
G

Gašpo_2

15. 11. 2011 8:45
Amerika je veľká

a nie je zas tak "jednoliata". Záleží od štátu. Napríklad v štátoch Washington a Oregon som mal presne opačnú skúsenosť. Každý dodržiaval striktne predpisy, takže kolóny pomalých áut, žiadne predbiehanie... Polícia tam mala neskutočný rešpekt a zastavila nás len aby zistila, čo sme zač, keď videla auto z požičovne. Človek si pripadal ako v policajnom štáte. V Kalifornii to už bolo podstatne voľnejšie, ale porušovanie predpisov nebolo ani tam nijak kritické. Proti tomu čo sa deje u nás...

0 0
možnosti
R

roman36c

15. 11. 2011 8:38
Kdo chce žít, nebo cestovat do USA a Kanady,

musí znát mentalitu tamních občanů. Oni cítí že USA (Kanada) je jejich zem, policie je jejich a oni se považují za její prodlouženou ruku. Ochráncům zákona je potřeba pomáhat. Bohužel někdy to dopadne tak, jak bylo popsáno v článku...... Rozhodně bych to ale neporovnával s udavačským s jakým jsme se setkali (pochopitelně nejen u nás) v době nacismu, nebo socialismu. V těchto případech nešlo o úmysl pomoct, ale buď někomu konkrétnímu ublížit, případně sobě a své rodině pomoct.

1 0
možnosti
PH

petrph

15. 11. 2011 8:12
jak tak vidím, tak zlatej Kalousek

Co je to proboha za zemi, kde občan je podezřelý proto že dodržuje předpisy?? Když už ten policista dostal hlášku že se nějaké auto pohybuje "podezřele pomalu", mělo ho snad v první řadě napadnout že se tak pohybuje proto že je zde dopravními značkami omezena rychlost - a tohle udání prostě vyhodit. Místo toho jel toho řidiče zastavit a vyslýchat proč dodržuje předpisy? Dá se říct že k takovému Absurdistánu jsme ještě nedospěli....

1 0
možnosti
M

Mychal.B.

15. 11. 2011 10:40
Re: jak tak vidím, tak zlatej Kalousek

Myslíš, že ten lumen, co ho naprášil hlásil, že je tam nějaký podezřelý, co jede na 65 jen 67? Prostě zřejmě nahlásil "podezřele pomalu".

1 0
možnosti
O

o.kostal

15. 11. 2011 7:40
vsichni delate jako kdyby se u nas nebonzovalo ...

pamatujute na komunismus? ne? skoda ...

a dnes? u nas se taky bonzuje ... ale policie je tak lina delat svoji praci, ze se uz ani to bonzovani nevyplaci...

3 0
možnosti
MP

Martin V2

15. 11. 2011 8:11
Re: vsichni delate jako kdyby se u nas nebonzovalo ...

takže v USa mají komunismus?

1 0
možnosti
P

P.32

15. 11. 2011 7:32
To je o člověku.

Slušní policisté byli a jsou i v čechách a jedná se i o měštáky.

0 0
možnosti
M

Michaell

15. 11. 2011 7:24
Udavači na dálnicích jsou i v Kanadě

běžnou součástí silničního provozu. Jednou sem jel na poloprázdné dálnici z Alberty do Britské Colombie, obšas jsem někoho dojel a předjel, překračoval jsem povolený limit asi o 10mi/hod. Najednou vidím proti mne se přibližuje policejní auto, mírně jsem zpomalil a myslel, že to bude v pohodě. Po té, co jsme se minuli jejich auto se otočilo a záhy bylo za mojí zádí a lehce houklo. Zastavil jsem. Prohlédl doklady a řekl, víte jaká je zde povolená rychlost, vím odpověděl jsem, tak proč ji nedodržujete? A jak to můžete vědět,odpověděl jsem. Dostali jsme hlášení. A já od koho? Neodpověděl, vrátil doklady a řekl, budte opatrný jak řídíte.

0 0
možnosti
SS

albertan_bear

15. 11. 2011 16:04
Re: Udavači na dálnicích jsou i v Kanadě

Ani v Alberte ani v BC se nemeri v milich ... v Alberte na Hwy1 (Transcanada) KAZDY jezdi 120-130 km/h (limit je 110) a policie to toleruje, tak nevim jak jste na tohle prisel ...

1 0
možnosti