- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ti, co umí vařit na ten pořad nekoukají. Je to jako když vaří dítě. Ti ,co na to koukají a kupují si jeho kuchařky mu přináší za to, že vařit neumí pěkné peníze. Prostě je to v nás. Obchodě kupujeme levné šity, hlavně, že to levné a stejné je to s jídlem. Dlabeme polední menu za 60 kč, které je cítit glutamátem a nepoložíme si otázku, zda je možné za takovou částku uvařit oběd, Všechno je umělé, základy omáček se vozí v platstových kýblech a přidá se se tam vodu a kousky okurek, a máte okurkovou omáčku, nebo se tam naleje levný kečup a máte rajskou a podobně.
Nedivím se, že se část národa ztotožňuje se stylem, jakým vaří pan Babica. Je to v důsledku toho, jak se u nás k jídlu povětšině přistupovalo a stále někdy přistupuje. Jako k obyčejné lidské potřebě. Můžeme jen závidět třeba Maďarům, o Francouzích nebo Italech ani nemluvě. A pokud tu kuchyni poznáte, zjistíte, že nejde vůbec o to, vařit z drahých surovin a přehnaně náročně. Jde o jejich kvalitu a také o zachování osvědčený a tradičních postupů. Panu Babišovi je to bohužel zcela jedno.
Koukám, že se Vám do toho vmotal Andrej, ale jinak podepisuji :)
Vážený pane, technologické postupy co se vaření týče jsou věci , které vznikali staletí, Babicovo patlání ani Váš článek na tom věřte nebo ne, nic nezmění....
Pokud se Vám zdá, že pořad, který vás učí věci zfušovat a znehodnotit ( v tomto případě potraviny) je na straně diváka, zdá se Vám to špatně.
Zdravím pane Sýkora, věřte tomu nebo ne, masakrováním potravin v pořadech pana JB skutečně dochází k zcela zbytečnému ničení jejich výživových hodnot, ani Váš mínus je nezachrání :)