Už mi to rozdělování leze krkem

Média a politici vždycky mluví jen o věcech, co nás rozdělují. Tím se nechá krásně ovládat společnost.

Nová školawww.ateo.cz

Každý rozdíl se hodí černý, bílý, levicový, pravicový, chudý, bohatý, příjem, zaměstnání, podpora, dávky atd. Pěkně to naservírovat a ať se lidi hádají. Ale vůbec nejlepší je nacpat do zpravodajství co nejvíc neštěstí. To funguje bezpečně, to lidi přímo milují. Jedna vražda za druhou a pokud možno hodně krve. Neštěstí druhého vždy potěší. Vedle toho pak staré socialistické televizní noviny vypadají jako vysílání z ráje. Lidé se tam těší na práci a jejich největší starostí je, aby bylo dost obilí na poli. Každé dítě co to vidí nám musí zavidět život v socialismu.

Vůbec super jsou povodně, které se opakují každý rok. Na obrazovce každý rok naprosto stejné obrázky ze stejných míst a se stejným obsazením. Jeden rok všechno opraví a druhý rok je to vyplaví a pořád dokola. Už by se někdo měl rozhodnout a buď jim transplantovat žábry a nebo je přestěhovat dál od vody. Lepší je, ale rozdělit je na ty co se topí a na ty co na to čumí a budou se hádat mezi sebou proč se stát nepostaral, aby voda tekla jinudy, tentokrát třeba do kopce.

Hádáme se o každou kravinu, náš největší cíl spolu s EU je zachránit planetu a přitom se neumíme postarat sami o sebe. Ve státě je deset milionů obyvatel a aparát máme na sedmdesát. Plno poslanců a senátorů, strašně moc úřadů od ministerstev až po kraje a obyvatel máme jak ve velkém městě. Když se začne mluvit o České republice a kolik nás je, tak se v Číně určitě ptají v kterém hotelu bydlíme. Ale my nemáme čas, musíme řešit globální problémy světa a do tohodle marastu se nikomu nechce. Nám stačí, že nám v neděli Moravec oznámí „o čem se dnes bude mluvit“. Určí nám témata černý, bílý, chudý, bohatý, levicový, pravicový, příjem, zaměstnání, podpora, dávky atd. A máme se do další neděle o čem hádat a ještě si za to zaplatíme. Je to technologie moci, proto se říká „rozděl a panuj“.

 

Poslední vystoupení už bylo vrcholové dílo. Celé tři hodiny vydržel žvanit prakticky jen o drbech a dohadech co bylo, kde bylo, kdyby bylo. Zasloužil by si titul „největší politická drbna“.

Autor: Petr Václavík | pondělí 27.2.2012 9:55 | karma článku: 24,50 | přečteno: 1287x
  • Další články autora

Petr Václavík

Blbismus po česku

5.3.2013 v 8:07 | Karma: 32,15

Petr Václavík

Zrušme funkci prezidenta

13.2.2013 v 8:20 | Karma: 29,74

Petr Václavík

Osobnosti neumí prohrávat

28.1.2013 v 9:58 | Karma: 27,75