Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

15. 9. 2011 22:18
Je to v podstatě robota

A poddaní, místo aby byli vrchnosti vděční za poskytnuté živobytí, jenom brblají.

0 0
možnosti
C

Chytry.Levicak

15. 9. 2011 17:31
autore..

člověk si platí během pracovního života odvod na politku zaměstnanostim,takžýe má pak nárok na podporu

0 0
možnosti
JM

janacz

26. 9. 2011 12:07
Re: autore..

Nárok sice má, ale  peníze nejsou.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

15. 9. 2011 13:01
Autor pomíjí polovinu problému.

S tvrzením, že kdo "nechce pracovat, nemůže chtít od státu peníze" by se v případě práceschopných jedinců dalo souhlasit, pokud by je stát zároveň nenutil platit si pojištění (když já nemám právo chtít nic od tebe, nechtěj ani ty nic ode mě). A co se týče Drábkova návrhu, všichni víme, že kdo nikdy manuálně nepracoval, nebude prostě veřejně prospěšné práce (navíc s těmi, kteří to mají nařízeno soudem) vykonávat. Osobně si opravdu nedovedu představit učitelku před důchodem, která po zrušení školy zametá ulice. Drábkovo poselství je tedy jasné: stát se o Vás v nouzi nepostará, našetřete si na horší časy sami. Nic proti tomu, ale aby si lidé našetřili, museli by rozhodně mít víc času, a především přiměřené platy: zmíněná učitelka prostě na horší časy nenaspoří.

0 0
možnosti
LH

nespavec

15. 9. 2011 13:49
Re: Autor pomíjí polovinu problému.

Myslím, Ze veřejně prospěšné práce nejsou jen zametání ulic jak tady každý připomíná. Je spousta jinˇych činnost´, kde se mohou tito lidé zapojit např. v sociálních službách, domovech důchodců, zdravotnictv´atd.,atd.

0 0
možnosti

lopee

15. 9. 2011 12:43
Jak to někoho, kdo pracoval třeba dvacet let,

naučí pracovat? To byste spíše mohl tvrdit, že někdo, kdo pracoval celý život na ranní, neumí pracovat na směny. Jenže ani toho to ponižující zametání tohle nenaučí. Celé je to nesmysl, slouží to jen k tomu, aby se lidé naučili brát jakoukoli práci, která se namane. Jenže z toho se mi pak zase zcela vytratí to, jak tato vláda vykřikuje o tom, jak se musí každý sám připojistit a starat se sám o sebe. Jenže z čeho? Kde na to brát. Ono těch vyžírků, kteří nemyslí na budoucnost, je minimum. Také proto klesá porodnost, protože lidé si uvědomují, že na to dítě nemají, jistota do budoucnosti žádná. A do toho přijde krize a jen vyšší a vyšší poplatky, za které nic nikdo nedostane.

0 0
možnosti
SN

kuča

15. 9. 2011 12:19
Pane spisovateli !

:-)....Jsem už sice v důchodu, včera jse se díval na Drábka v HP, něco tk odporného jsem už dlouho neviděl! Dobře, že už na tomto světě tak dlouho nebudu. Vy zřejmě nevíte, že si zaměstnanci, možná i podnikatelé platí 4 % na podporu v nezaměstnanosti. Měla by tedy být vyplácena bez jakýchkoliv doplňujících podmínek! Dovedete si představit vysokoškolského profesora, nebo lékaře, který přijde náhodou o práci(i to se může stát) jak běhá po ulici v oranžové vestě s koštětem, když si do dvou měsíců nezajistí novou práci? Já ne! Pokud Vy, tak jste duševní mrzák! !Upřímnou soustrast a zatleskejte nahlas Drábkovi!;-O

1 0
možnosti
J

JanHap

15. 9. 2011 12:14
rezervace

A proč by u nás nemohla vzniknout nějaká rezervace podobná indiánským rezervacím, jaké fungují v USA nebo v Kanadě?

Co by na tom bylo špatného?

0 0
možnosti
G

greifer7

15. 9. 2011 12:29
Re: rezervace

A umístit tam asociáli typu Drábka a Václavíka;-D

3 0
možnosti
N

notordluhousek

15. 9. 2011 11:39
soudruhu vaclaviku

kdybyste vedel alespon to, ze podpora v nezamestnanosti se tyka POUZE TECH CO PROKAZATELNE PRACOVALI TUDIZ JE SPROSTE JE POVAZOVAT ZA NEJAKA NEMAKACENKA.

nemakacenek se ty dva mesice nijak netykaji protoze nemakacenka podporu v nezamestnanosti neberou, ti berou ruzne davky.

0 0
možnosti
N

notordluhousek

15. 9. 2011 11:42
Re: soudruhu vaclaviku

a jeste jedna otazka soudruhu vaclaviku, kdyz ods hnala jeden zakon za druhym pred ustavni soud, to nebyla tehdy zalezitost treti komory ale spravne pozadavky na opravu zlych socialistickych zakonu, ze ? ;-D slovo treti komora se tehdy vubec neobjevovalo, vzdy to byla ochrana naseho prava ;-D takze dnes jde jen o pokrytecky tanecek pravicaku (a az budou v opozici tak budou vriskat jak je nutno neco ustavne chranit )

0 0
možnosti
M

MPoks

15. 9. 2011 11:36
Milý autore.

proč píšete o něčem čemu nerozumíte? Ty nucené práce se budou týkat těch, kteří se ocitli na dlažbě, protože "úspěšný" podnikatel zkrachoval a musí si hledat nové místo. Nevím, zda lidi přes 50 let a nejen ti, seženou práci do 2 měsíců, aby mohli brát podporu. Těch nemakačenků se to týka nebude, protože ti dostávají dávky. Tady se jedná o podporu v nezaměstnanosti. A že je to protiústavní pochopíte, až se seznámíte s obsahem ústavy. :-)

0 0
možnosti
G

greifer7

15. 9. 2011 11:49
Re: Milý autore.

Autor chtěl plivnout jedovatou slinu tak ji plivnul! U něj normálka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 371
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1987x
V životě se člověk učí nejdřív chodit a mluvit. Později se učí sedět a držet hubu.
Large Visitor Globe