Ta svině bohatá

Už mě to titulování v novinách fakt začíná vadit. Rozmohlo se to jako prasečí chřipka a používá se to na nadpis článku, aby byl razantnější.

BOJOVN9K ZA VASI VECwww.ateo.cz

Někteří novináři dobře vědí, že národní vlastnost je u nás závist a tak používají při psaní článku tituly jako je podnikatel, miliardář, zbohatlík kontroverzní atd., aby dodali článku nádech senzačnosti a určili už v nadpisu, že se jedná o člověka který je strašně nevěrohodný už tím, že má prachy. Není důležité jestli si je vydělal poctivě, ale upozornit na to, že je má. Není to jen v článcích které se zabývají penězi, ale například při dopravní nehodě upozorní, že dotyčný je podnikatel a tudíš pěkná svině zbohatlická. Nebo když někdo někoho okrade tak se zdůrazní, že byl podnikatel. Kdyby byl řidič nebo ten kdo krade rom tak si to nikdo z nich napsat nedovolí, protože ví, že by hned letěl.

O politicích se to dělá zase tak, že se napíše pár článků, že je politik podezřelý a pak už se o něm píše, že je kontroverzní a tím se myslí podezřelý.

Jak se to dělá u poliků předvedla názorně redakce vasevec.cz tady je ukázka z článku.

Je fakt, že v pomluvách bylo Foldynovo jméno například některými zmiňováno v souvislosti s jeho údajnou podezřelou minulostí coby tzv. šífaře za komunistického režimu či v souvislosti se jménem Tomáše Pitra a kauzou Setuza. Nejmenované zdroje dokonce hovoří o tom, že má figurovat v tzv. kauze Krakatice a že jeho jménem operuje bývalý Paroubkův poradce a šéf marketingu ČSSD Petr Dimun. Ten podle dosud nedoložených obvinění exministra Ivana Langera měl mít vztah vůči bývalému vyšetřovateli spisu „Krakatice“ Karlovi Tichému. „Různí lidé o panu Foldynovi sice mluvili jako o člověku, který měl údajně přijímat peníze od Tomáše Pitra, ale jak jsem pana Foldynu poznal, tak o takové verzi příběhu silně pochybuji“, reagoval na dotaz serveru Vasevec.cz Petr Dimun. Tím však nevyloučil, že se jeho jméno může v této souvislosti objevovat. Dimun také nedokázal věrohodně potvrdit či vyvrátit informaci, že Foldyna opravdu mohl mít takovou minulost či pověst.

Tak jak teď vypadá Fodyna, jako politik ČSSD nebo jako zločinec a Pitrova pravá ruka a to o něm takhle píšou spolustraníci a ne nějaký pravicový tisk.

Foto: bojovník za vasivec

Autor: Petr Václavík | úterý 18.1.2011 7:41 | karma článku: 27,91 | přečteno: 3417x
  • Další články autora

Petr Václavík

Blbismus po česku

5.3.2013 v 8:07 | Karma: 32,15

Petr Václavík

Zrušme funkci prezidenta

13.2.2013 v 8:20 | Karma: 29,74

Petr Václavík

Osobnosti neumí prohrávat

28.1.2013 v 9:58 | Karma: 27,75