Vrácení ukradeného a volba zloděje

  Přečetl jsem si někde komentář o tom, že onen diskutující bude volit tu stranu, která zakáže či zruší církevní restituce. Další volič největších zlodějů v dějinách. 

  Původně jsem chtěl napsat něco o nezaměstnanosti u nás, v Řecku či Španělsku a pokusit se vysvětlit, že naše krize je pro obyčejné lidi stále třikrát lepší. Ale nadzvedlo mě ze židle oné prohlášení diskutéra. 

  A tak jsem si vzpomněl na to, jak kdysi před dvěma tisíci lety dal Herodes lidu na výběr mezi Barabášem a Ježíšem. Koho myslíte, že si lidé zvolili? Kdo šel nakonec na kříž? Nemusíme být znalci bible, abychom pochopili. A toto srovnání je zde právě nyní na místě. 

  Budeme volit podvodníky, lháře a zloděje opět znovu, kvůli nějakým sobeckým úmyslům? Je normální, nejen u věřících, že pokud něco uděláme zlého, máme se kát. Že za to může stát ne já? Že za to může Kalousek a spol., abych měl důvod nadávat, že mi cosi chybí a záviděl těm, co žijí na západ od nás? Myslím, že je to dobrý důvod se tam odstěhovat.

  V této době se krade, podvádí, lže naprosto stejně, jako tomu bylo kdysi. Vláda pesimismu zde také přeživá léta, či století. Věčná nespokojenost je všudypřítomná. Na rozdíl od vlády jedné strany se ale ledaccos odkryje, viník je potrestán. Navíc si můžeme zanadávat zcela veřejně, že nějaký politik cosi udělal nebo neudělal. 

  Budeme a chceme volit ty strany, které jsou proti navrácení majetku, restitucím aj. Zvolme si už konečně toho pravého a ne opět zloděje zlodějů. Komunistům nevěřím ani nos mezi očima. To už spíše ČSSD, ale ani té už moc ne, porušila totiž svůj slib. Spojila se s komunisty na určitých místech. To samozřejmě do doby, než komunisté v tichosti donutí socialisty k plné podpoře a vstoupí do národní fronty, nedej bože s lidovci. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | pátek 9.11.2012 10:12 | karma článku: 18,44 | přečteno: 1497x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71