Vojtíšek Filipů se usmívá

  Tak už i Zeman, kdyby si ten Miloš (Milouš?) pomyslel a vzpomněl, jak se historie opakuje. Podávat si ruku s komunisty a žádat je o podporu. Tak to je onen konec světa? Možná by byl asi lepší, kdyby se zem propadla, vybuchla sopka uprostřed Václaváku (tak jinde, vulkanisté by si ťukali na čelo).

  Jakékoliv menší zlo, než prezidenta, kterého podporují komunisté.

  Zdál se mi sen. Stál jsem kdesi v pozadí na Staroměstském náměstí. Vojtíšek (nyní už Vojta) Filip (nyní už něco jiného) stojí na pomníku a k jásajícím davům z Václaváku hlásá, "prezident Miloš Zeman demisi přijal, včetně vlády..."

  Mladí komunisté jsou zatýkání a mlácení novodobou policií, za to, že jejich vlajky jsou málo rudé. Demonstranty s transparenty, že mají hlad. A to za to, že v komunismu prostě hlad neexistuje. Jsem nezaměstnaný? Ten rovnou do Jáchymova, vydolovat ten zbytek rudy. Za co? Za příživnictví...

  Když jsem se probudil, uvědomil jsem si, že to byl sen, ale může se stát pravdou. Kdo hlásá, že jsou komunisté jiní, asi nikdy nečetl žádnou knihu. Natož Marxe. Myslí si, že se bude mít dobře. No, možná, pokud podepíše spolupráci.... Měl by si už nyní chystat dobře píšící pero.

  Poslouchám okolo sebe hloupé názory o spravedlnosti, o lásce a pravdě, co musí zvítězit. O tom, jak komunisté se přibližují k onomu křesťanskému ráji. Tam stejně musíte před Bohem zavřít ústa a když vám řekne, abyste neochutnávali jablko poznání a vy neposlechnete, vyžene vás. Z vlasti. Takže novodobí křesťané to snadno pochopí. Vít Olmer (viz. článek) vám cosi nakuká o nebetyčné svobodě slova, která není (protože se to dobře čte). Komunisté nakukají cokoliv, aby tomu hlupáci uvěřili. Včetně Miloše Zemana a mladého Diensbiera.

  Mám asi napsat. Mě už je to fuk, je mi padesát, já už to nějak s tou zavřenou hubou (aby mě neodpráskli) vydržím. 

  

Autor: | pátek 30.11.2012 11:25 | karma článku: 20,32 | přečteno: 987x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71