Vládo, zabal to aneb karmování

  Snažím se pochopit to blogové karmování. Záleží na něm či ne? Správné klíčové slovo někdy postačí zadat do titulku či perexu. Nečas, Rath, ODS, Peake atd. Přiložit k tomu nějaké to námi vymyšlené paparazzi či napsat, co na srdci, to na jazyku. Staneme se vysokokarmovými sběrači dalších hlasů. Stejně za to může ten Nečas.

  Prý že karma nehraje roli, dočetl jsem se v návodu. Jisté je jen to, že vám to stejně nepomůže v posouzení, zda píšete dobře či toho raději máte nechat. Navíc pokus dodržet novinářský kodex a být objektivní, to už nemusí ani profesionální novinář. Takže nám postačí být dobrý publicista a žurnalistiku proměnit v intuitivní marketing. Stejně za všechno mohou ti v parlamentu, co tam jen spí a vymýšlí voloviny. 

  Nemusíme vlastně ani zase tak dobře psát, stačí čtenářům náležitě podat stav naší společnosti. Pokud možno v tom pesimisticko tragickém náhledu na věc. Pokud možno zamíříme doleva, abychom vysvětlili, jak nám krásně ta odéeska a spol. zařídila ten blahobyt. Podíváme se do zemí na západ od nás, jak to tam mají vymakané. Nějakou tu švýcarskou kvalitu a s posouzením toho českého kšuntu a českým vytunelovaným hospodářstvím ulovíme dalších dvacet bodů karmy. Vzhůru k VIP. Dostaneme se tak do čela "Líbilo se vám, líbilo se nám." Zahltíme svými investigativními články celé české Google, Seznam a Facebook. A máme snadnou cestu do nějaké redakce, k výšinám platovým, dostaneme se do televize. Má karma význam? Jistě že ano. Stejně za to všechno může ten šéfredaktor těch pitomých novin, kde mě nevybrali jako redaktora.

  Co se snem, stát se publicistou. Co s tou filozofií? To vše bez diplomů z vysoké či vysokých škol? Prý bez diplomu si ani neškrtnu. Znalost oboru, o kterém bych měl psát. Politologem je každý, psychologem úplně každý. Nevím si osobně rady sám se sebou a píšu články, jak na to. Naprosto spolehlivé rady... "Vzdejte to, v této zemi je to k ničemu. Všichni kradou. Vzdejte to." Mohl bych být dobrý psycholog. Lidé by se ujistili, že mají vlastně pravdu... Že by další karma? A navíc, žádná politologie není, psychologie, není. A o medicíne víme více než lékaři samotní. A za to všechno můžou hlavně ti politici a politika. 

  Co dodat. Za všechno může ta vláda s tím Nečasem. Za všechno můžou ti šéfredaktoři pitomých novin. Za všechno můžou ti politici, co hrabou pro sebe. A ze všeho nejhorší je ten Kalousek.

 

 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: | sobota 15.12.2012 14:07 | karma článku: 10,34 | přečteno: 871x
  • Další články autora

Český železniční špunt

12.12.2014 v 13:40 | Karma: 11,64

Nemám peníze na léky

28.7.2014 v 10:29 | Karma: 13,87

Nemá někdo pumpičku na saně?

18.7.2014 v 14:44 | Karma: 7,99

Zvířátko a nebo člověk

17.7.2014 v 14:58 | Karma: 9,71